Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință au reușit să elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetică

Publicat:
Oamenii de știință au reușit să elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetică

Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres.

Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele virusului din celulele infectate.

Actionand practic asemenea unei foarfece, tehnologia poate taia ADN-ul in anumite puncte, ceea ce permite eliminarea genelor nedorite sau introducerea unui nou material genetic in celule.

Autorii studiului spun ca obiectivul lor este…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

HIV poate fi eliminat din celule in laborator ­folosind un procedeu de editare genetica

00:20, 25.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR

12:05, 21.03.2024 - Utilizand tehnologia premiata cu Nobel, CRISPR, cercetatorii au eliminat virusul HIV din celulele infectate, marcand un pas uriaș catre eradicarea bolii. The post Descoperirea secolului: Oamenii de știința anunța eliminarea HIV cu ajutorul tehnologiei CRISPR first appeared on Informatia Zilei .

Un „foarfece” pentru HIV a dat rezultate in laborator

19:05, 20.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?