Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O infecţie cu virusul Dengue poate proteja împotriva Zika, potrivit cercetătorilor

Publicat:

Un grup de cercetatori americani a determinat ca o infectie anterioara cu virusul Dengue reduce riscul contractarii virusului Zika, potrivit unui studiu publicat joi de revista de specialitate Science si citat de EFE. O echipa condusa de Universitatea din Pittsburg a analizat evolutia a 1.500 de persoane care traiau in apropierea epicentrului focarului de Zika din 2015 in Brazilia si a descoperit ca o imunizare in fata Dengue presupunea un risc mai mic ca o persoana sa contracteze Zika. Descoperirea se bazeaza pe colectarea datelor privind sanatatea locuitorilor din cartierele marginase din Salvador,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vaccinul care protejeaza impotriva coronavirusurilor, inainte ca o pandemie sa fi inceput, tot mai aproape de a deveni disponibil

17:05, 06.05.2024 - Oamenii de știința au creat un vaccin care are capacitatea de a proteja impotriva unei game largi de coronavirusuri, inclusiv a unor varietați despre care nici macar nu se știe inca, relateaza The Guardian.Injecția experimentala, care a fost testata pe șoareci, marcheaza o schimbare de strategie catre…

La 61 ani, o zalauanca este luptatoare impotriva braconierilor și studenta de 10 la Piscicultura

10:00, 21.03.2024 - Azi implinește 61 de ani, este studenta in ultimul an la Piscicultura, in toți anii de facultate a obținut bursa și de ani și ani lupta, la propriu, impotriva braconierilor. Am sunat-o pe salajeanca Veronica Ispas pentru felicitarile de rigoare. Energica, plina de viața, bucuroasa, mi-a spus ca iși…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…

O infecție bacteriana misterioasa, cu forme fulminante, in Japonia

16:30, 18.03.2024 - O infecție cu o bacterie rara, dar periculoasa se raspandește vertiginos in Japonia, responsabilii medicali afirmand despre aceasta ca sunt inca mulți factori necunoscuți. O infecție bacteriana, care se așteapta ca in 2024 sa depașeasca recordul ingrijorator de anul trecut, este semnalata in Japonia.…

Rezultate referendum: Viitorul rector al Universitatii Ovidius din Constanta va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare si al cercetatorilor

13:21, 07.03.2024 - Universitatea "Ovidius" din Constanta a organizat, pe 6 martie 2024, referendum pentru stabilirea modalitatii de desemnare a rectorului. Dezbaterile publice pentru informarea comunitatii academice asupra referendumului universitar pentru stabilirea modalitatii de desemnare a rectorului au avut loc pe…

Dezbatere halucinanta a cercetatorilor: Animalele de companie polueaza la fel de mult ca mașinile

21:50, 27.02.2024 - Deși amprenta exacta a emisiilor de carbon a prietenilor noștri blanoși este inca o sursa de dezbatere, un lucru este clar: cainii și pisicile au un impact asupra planetei, noteaza Euronews. Cum? Alimentația lor este cel mai mare contribuitor la amprenta de carbon, care necesita energie, pamant și apa…

Dorin Recean saluta sancțiunile SUA impotriva Marinei Tauber: „Luptam pentru a proteja democrația noastra”

17:06, 23.02.2024 - Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție dupa ce Guvernul SUA a impus sancțiuni impotriva Marinei Tauber. „Salut decizia. Sprijinul partenerilor noștri merge mana in mana cu eforturile noastre continue de a lupta impotriva fraudelor și de a proteja democrația noastra”, a declarat premierul.

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…


Ce parere ai despre aceasta stire?