Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O infecţie cu virusul Dengue poate proteja împotriva Zika, potrivit cercetătorilor

Publicat:

Un grup de cercetatori americani a determinat ca o infectie anterioara cu virusul Dengue reduce riscul contractarii virusului Zika, potrivit unui studiu publicat joi de revista de specialitate Science si citat de EFE. O echipa condusa de Universitatea din Pittsburg a analizat evolutia a 1.500 de persoane care traiau in apropierea epicentrului focarului de Zika din 2015 in Brazilia si a descoperit ca o imunizare in fata Dengue presupunea un risc mai mic ca o persoana sa contracteze Zika. Descoperirea se bazeaza pe colectarea datelor privind sanatatea locuitorilor din cartierele marginase din Salvador,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași

09:55, 27.03.2024 - Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași. Otilia Pintilii, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi, a caștigat etapa de la Iași a concursului Games of Science cu o prezentarea despre cercetarea echipei din care face parte care…

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI Controverse la Facultatea de Jurnalism: O ancheta interna dezvaluie acuzații grave impotriva unui cadru didactic

11:30, 23.03.2024 - Comisia de Etica a Universitații din București constata, intr-un punct de vedere publicat miercuri pe site-ul universitații, incalcarea Codului de etica al UB in ceea ce privește faptele de abuz de putere .... The post UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI Controverse la Facultatea de Jurnalism: O ancheta interna…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…

Un german s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID-19

08:35, 06.03.2024 - Un barbat in varsta de 62 de ani din Germania a fost vaccinat, impotriva recomandarilor medicale, de 217 ori impotriva COVID, anunța medicii, citați de BBC. Barbatul, din Magdeburg, a declarat ca si-a facut numarul mare de vaccinuri din „motive private”, spun cercetatorii de la Universitatea din Erlangen-Nurnberg.…

Febra dengue baga Brazilia in stare de urgența. Boala este transmisa de țanțari

00:30, 08.02.2024 - Autoritațile din mai multe zone ale Braziliei au declarat stare de urgența din cauza unei boli transmise de țanțari. Este vorba despre febra dengue. Peste 350.000 de cazuri au fost confirmate de la inceputul anului.

Descoperirea cercetatorilor: La suprafața lunii au loc cutremure

23:40, 02.02.2024 - O regiune a Lunii care se afla in centrul unei noi curse spațiale internaționale, deoarece ar putea conține gheața de apa, ar putea fi mai puțin ospitaliera decit se credea, potrivit unei noi cercetari, scrie CNN. Conform unor studii, Luna se „contracta”, provocind cutremure care „dureaza ore”, pe masura…

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter anunța o descoperire incredibila: o civilizație complet necunoscuta, iar amploarea vestigiilor șocheaza

06:10, 22.01.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au anunțat o descoperire incredibila. In jungla amazoniana au dat de urmele unui imens oraș antic. Descoperirea „schimba modul in care vedem culturile amazoniene”, spun arheologii, potrivit science.org.Descoperirea a fost facuta in estul…

Sunt extrem de senbili la degenerare

07:55, 03.01.2024 - Creierul uman continua sa se construiasca mult mai mult timp dupa ce ne nastem decat se credea pana acum, sugereaza o noua cercetare a oamenilor de stiinta americani de la Universitatea din Pittsburgh. O noua cercetare privind dezvoltarea creierului postnatal, publicata la finele lunii decembrie in…


Ce parere ai despre aceasta stire?