Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț, prestigioasă instituție de cultură  – Tradiții cu Dumitru Șerban (ora 21 și 3 minute, 28.01.2016)

Publicat:

In urma cu cațiva ani  la din a aparut studiul din Ținutul Neamțului, al cercetatorilor Ioan și , respectiv Ion H. Ciubotaru. O scurta prezentare a Ținutului Neamțului, in emisiunea din seara aceasta, in contextul apariției volumului amintit, ne-o ofera prof. univ., dr. in filologie, Ion H. Ciubotaru. Apoi, dupa prezentarea particularitaților din Tinutul Neamțului, printr-o viziune filtrata de traditii, intram in incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din Targu-Neamț. Muzeu, pe care, fiecare dintre noi – copil, tanar sau batran – trebuie…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții de Paște! Preșcolarii și elevii din Lugoj expun la Muzeul de Istorie, Etnografie și Arta Plastica

02:45, 25.04.2024 - Muzeul de Istorie, Etnografie și Arta Plastica din Lugoj intampina  cea mai importanta sarbatoare a lumii creștine  printr-o expoziție intitulata “Tradiții de Paște”. Manifestarea, organizata in parteneriat cu Gradinița  P.P Nr. 2 Lugoj (structurile  G. P.P Nr. 1, G. P.P Nr. 2, G. P.P Nr.…

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii populare legate de Postul Mare

10:00, 11.04.2024 - Interval de timp cu o mare incarcatura spirituala, Postul Mare sau al Pastelui era desemnat in satul traditional prin cuvantul "Paresimi", substantiv de sorginte latina trimitand la cele 40 de zile ale postului, potrivit Muzeului de Arta Populara Constanta."Miezul Paresimilor" cade intotdeauna intr…

Incepe International Lugoj Art Festival – ediția a III-a

10:35, 01.04.2024 - Cele mai importante manifestari de arta plastica contemporana din Romania se vor reuni, in perioada  2 – 30 aprilie 2024, sub egida International Lugoj Art Festival,  in  generoasele spații ale Galerie de Arta din Lugoj. Dupa succesul expozițional din anii anteriori, International Lugoj Art…

„Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Nr. XXIII – subiect al emisiunii Tradiții de joi, 21 MARTIE 2024, ora 21:03… cu Dumitru Șerban

08:11, 21.03.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice „Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); „Anuarul” a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru…

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

O colecție de marțișoare, expusa la Muzeul din Soroca

15:50, 03.03.2024 - „Marțișor pastrat cu drag in muzeul lui Bulat” - acesta este genericul expoziției deschise la inceput de primavara in incinta Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca. Expoziția tematica, ajunsa la cea de-a doua ediție, gazduiește o colecție de 100 de marțișoare cu o vechime…

O calatorie prin istorie: De la deschiderea muzeului Brukenthal, la victoria comuniștilor in Moldova

09:05, 25.02.2024 - Pe 25 februarie au avut loc momente cruciale, care au modelat lumea culturala, politica și sociala. De la inaugurarea unor instituții de cultura care pastreaza patrimoniul comun, pana la schimbari politice care au reconfigurat harta puterii și discursuri care au zguduit temeliile ideologice, aceasta…

Marcel Pascal: "Școli de stat au existat mereu și statul intotdeauna a fost interesat de ele"

10:20, 27.01.2024 - Politicul se implica mereu in procesele educaționale, dar educația intotdeauna se afla in urma schimbarilor care au loc. O astfel de opinie a exprimat Marcel Pascal, custodele Muzeului de Istorie a Educației din Moldova, intr-un interviu acordat Noi.md. Potrivit lui, daca vorbim despre idealul pedagogic,…


Ce parere ai despre aceasta stire?