Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(ÎNCOTRO?) Locuitorii de la frontieră, speriaţi de conflictul din Ucraina. "Ne temem de război"

Publicat:

Situatia din Ucraina stârneste îngrijorare printre moldovenii care locuiesc în localitatile de la granita cu aceasta tara. În biserici sunt oficiate slujbe, iar oamenii se roaga ca politicienii sa dea dovada de întelepciune si sa rezolve problema pe cale pasnica.

În satul Corestauti, din raionul Ocnita, linistea s-a spulberat odata cu escaladarea tensiunilor în Ucraina.

"Ne temem de razboi. Suntem vecini si ar putea sa ne afecteze si pe noi. În Republica Moldova deja se simte aceasta presiune", spune o femeie.

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Viktor Orban: Ungaria se angajeaza sa ramana neutra in conflictul dintre Rusia și Ucraina

13:15, 20.04.2024 - Prim-ministrul maghiar afirma ca razboiul este intre popoare slave și ca Ungaria va evita implicarea directa, insistand pe dialog și incetarea focului. Intr-un interviu recent la radioul public, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat ca Ungaria nu va lua parte la conflictul dintre Rusia și…

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul sau in conflictul cu Rusia

10:10, 19.04.2024 - Ucraina a decis sa-i acorde Ordinul de Merit actorului francez Alain Delon pentru a-i multumi pentru sprijinul acordat tarii sale, atacata de Rusia, a anuntat joi ambasadorul ucrainean in Franta, Vadim Omelchenko, la TV5 Monde, conform News.ro.

Geoana, despre situația din Orientul Mijlociu: „Riscul sa se agraveze in ceva și mai semnificativ este real”

13:40, 15.04.2024 - Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, aflat la Torino a acordat un interviu publicației „La Stampa”. Acesta a fost intrebat cat de mare este riscul ca situația din Orientul Mijlociu sa scape de sub control. Mircea Geoana a spus ca riscul ca situația sa se agraveze este real. „Condamnam…

Tensiuni tot mai mari intre Rusia și NATO. Ce a declarat purtatorul de cuvant de la Kremlin

16:35, 04.04.2024 - Conflictul militar declanșat de Rusia in Ucraina i-a pus in garda pe șefii NATO. Oficialii de la Moscova n-au ezitat, de-a lungul timpului, sa amenințe cu perspectiva unui razboi la scara mondiala.

Razboi in Ucraina, ziua 719. Scandalul Starlink pentru Rusia: Kremlinul neaga ca folosește terminalele lui Elon Musk

13:20, 12.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 719. Poliția de Frontiera din Chișinau a informat ca, in zona frontierei moldo-ucrainene, in apropierea localitații Etulia, raionul Vulcanești, au fost depistate fragmente de drona de tip „Shahed”.

Dezastru in Rusia, infrastructura din epoca sovietica se prabușește. Oamenii ingheața in case: „Nu este o surpriza"

12:55, 06.02.2024 - Sistemele de incalzire se defecteaza in iarna grea din Rusia, lasand mulți oameni sa inghețe in case. O mare parte din infrastructura din epoca sovietica necesita modernizare. Dar Moscova continua sa cheltuiasca pentru razboiul din Ucraina.

Sute de prizonieri, eliberati in cadrul unui schimb intre Ucraina si Rusia

12:10, 01.02.2024 - Peste 400 de prizonieri au fost eliberati in cadrul unui schimb intre Ucraina si Rusia, intermediat de Emiratele Arabe Unite. Printre ucrainenii eliberati se numara soldatii de pe Insula Serpilor si supravietuitori de la Mariupol. In schimbul de miercuri au fost eliberați 402 de prizonieri de razboi:…

Orban a numit singura soluție la conflictul din Ucraina 

17:10, 30.01.2024 - Conflictul dintre Rusia și Ucraina poate fi rezolvat "doar prin negocieri pașnice", nu exista "nicio soluție militara". Despre aceasta a declarat premierului Ungariei, Viktor Orban, intr-un interviu acordat revistei Le Point. {{700155}}"Pe masura ce trece timpul, ne convingem de faptul ca nu exista…


Ce parere ai despre aceasta stire?