Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cetate ce putea rivaliza cu Roma sau Babilonul şi se înalţă langă Timişoara dezvăluie noi secrete. Ce comori au găsit arheologii / FOTO

Publicat:

Cel mai mare sit arheologic european actual, cel de la Cornesti – Iarcuri, este în aceste zile explorat de studenti la Arheologie de la universitati din Berlin, Frankfurt si Cracovia, sub supravegherea specialistilor de la al Banatului. Încet, încet, ceea ce este considerata de arheologi ca fiind cea mai mare fortificație preistorica din Europa își dezvaluie secretele. 

Cea mai mare fortificatie preistorica din Europa, aflata in Timis, isi dezvaluie secretele

La 20 de kilometri de Timisoara, sub supravegherea Muzeului…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor, sub semnul intrebarii la Timișoara

09:05, 25.04.2024 - In 18 mai, la nivel național ar trebui sa se desfașoare o noua ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, insa din cauza salariaților nemulțumiți, manifestarea risca sa nu aiba loc in mai multe edificii culturale. Printre acestea se numara Muzeul Național de Arta și Muzeului Național al Banatului din…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

4,72 milioane de lei ajutor de la statul roman pentru o firma chineza

23:40, 26.03.2024 - Hexing Technologies Europe, filiala a grupului chinez Hexing și furnizor de soluții de energie verde, a primit aprobare pentru un ajutor de stat de 4,72 milioane lei. Scopul este crearea de locuri de munca in cadrul unei noi investiții din Timișoara „Ministerul Finanțelor a aprobat pentru aceasta societate…

Se deschide Punctul Muzeal de la Parța. Poate fi vizitat doar in weekend

17:40, 06.03.2024 - Chiar de Ziua Femeii, in comuna Parța se deschide Punctul Muzeal ce aparține de Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Din lipsa de personal, va putea fi vizitat doar in weekend sau la cerere de catre grupuri in timpul saptamanii.

Disputa pentru Festivalul Luminilor: firma care a contestat licitația a caștigat

14:50, 16.02.2024 - Situație tensionata intre o firma privata și Muzeul Național al Banatului. Instituția intenționa sa inchida 2023, anul in care Timișoara a deținut titlul de Capitala Culturala Europeana, cu un eveniment de anvergura: Festivalul Luminilor. Insa manifestarea, la care erau așteptate zeci de mii de persoane,…

Prima decizie in cazul organizarii Festivalului Luminii. CNSC da dreptate firmei contestatare, Muzeul pregatește o noua contestație

13:55, 16.02.2024 - Timișoara a ramas, la finalul anului trecut, fara cea de a doua ediție a Festivalului Luminii și a unui spectacol de revelion, care erau programate in organizarea Muzeului Național al Banatului. Firma care a pierdut licitația pentru desemnarea organizatorului evenimentului a contestat rezultatul, la…

Ancheta exploziva: Vasile Dancu primește 143.000 de euro pentru „monitorizarea culturala” a proiectului „Timișoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”

21:50, 13.02.2024 - Ancheta publicata de cotidianul clujean dezvaluie un contract controversat caștigat de catre Vasile Dancu. Suma de 143.000 de euro a fost obținuta prin intermediul casei de sondaje IRES, controlata de catre influentul lider al social democraților, pentru o așa-numita „monitorizare culturala”.Ancheta…

Arheologii au descoperit in Londra o adevarata comoara 

02:20, 08.02.2024 - Arheologii au descoperit o adevarata comoara - cinci sicrie romane, un pat funerar și schelete, ceea ce reprezenta primul mormint roman complet din istoria Londrei. Locul sapaturilor, aflat la aproape șase metri sub nivelul strazii, s-a dovedit a fi "locul de inmormintare al primilor locuitori ai Londrei…


Ce parere ai despre aceasta stire?