Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:10, 24.04.2024

Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un deliciu și ușor de preparat

Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un deliciu și ușor de preparat

Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite preparate. Majoritatea oamenilor cunosc doar rețeta clasică, de sarmale fierte și, ulterior, puse la cuptor. Te-ai gândit, însă, că ele pot fi și murate? Cum se pregătesc…




16:00, 24.04.2024

Cum se prepară adevăratele sarmale turcești. Ingredientele care fac diferența pentru un gust divin 

Cum se prepară adevăratele sarmale turcești. Ingredientele care fac diferența pentru un gust divin 

Sarmalele turcești sunt cu adevărat delicioase și puțin diferite de cele românești. Totuși, din când în când, merită să încercăm și câte o rețetă mai diferită. Aceste sarmale, denumite dolman, îs au originea în…




18:25, 23.04.2024

Ce să pui în sarmalele pentru Paşte pentru a fi mai uşoare. Nu îţi mai încarci organismul astfel, carnea este secretul

Ce să pui în sarmalele pentru Paşte pentru a fi mai uşoare. Nu îţi mai încarci organismul astfel, carnea este secretul

Nu poate exista masă de sărbători fără acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptură de miel poate fi destul de grea pentru stomac și întregul aparat digestiv. Află, din rândurile de mai…




10:35, 23.04.2024

Postul și sarmalele de post: Cred că cel mai mult făceam în post tioaște cu pisat

Postul și sarmalele de post: Cred că cel mai mult făceam în post tioaște cu pisat

Pentru satul tradițional, mâncarea de post era o coordonată esențială a momentelor de intensificare pietală, femeile mergând până la spălarea severă a vaselor în care se făcuse mâncare de dulce și la înlocuirea…




12:15, 19.04.2024

Cu ce poți înlocui oul în rețete pentru a obține preparate de post: 6 idei simple și la îndemâna tuturor

Cu ce poți înlocui oul în rețete pentru a obține preparate de post: 6 idei simple și la îndemâna tuturor

Cu toate acestea, există numeroase alternative care pot înlocui ouăle în rețete, fără a compromite textura sau gustul preparatelor. Aceste substituenți nu numai că sunt eficienți, dar adaugă adesea și valoare nutritivă…




18:05, 16.04.2024

Interviu. Scriitorul Cosmin Dragomir, despre geneza sarmalelor: „Există tensiuni diplomatice generate de paternitatea sarmalelor – vezi Azerbaidjan vs…

O discuție despre sarmale este întotdeauna un subiect incitant. Mai tot românul are rețetă proprie, cu un ingredient secret, astfel încât produsul lui este unic. Un interviu despre sarmale luat de Vasile Ernu lui…




11:06, 16.04.2024

Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu

Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu

Cât costă meniul de Paște la restaurantul lui ScărlătescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scărlătescu include o gamă variată de preparate tradiționale, fiecare servit în porții generoase menite să satisfacă…




19:20, 14.04.2024

Ce pun gospodinele din Banat în sarmalele de post ca să iasă cu adevărat gustoase. Ingredientul care le dă un gust unic

Ce pun gospodinele din Banat în sarmalele de post ca să iasă cu adevărat gustoase. Ingredientul care le dă un gust unic

Cum faci cele mai bune sarmale de post. Gospodinele din Banat au dezvăluit secretul care te va ajuta să iasă cu adevărat gustoase și să nu simți că nu conțin deloc carne. Este important să adaugi un ingredient…




10:10, 14.04.2024

Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut

Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut

Sursa: Iubesc Transilvania România Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut at Sursa articolului: Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut Credit autor: Punctul. Source




14:35, 10.04.2024

Știrile Antena Stars. O femeie, legată și sechestrată, pentru că nu a făcut sarmale bune! Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre acest caz șocant: „Un abuzator...”…

Un caz șocant s-a petrecut în România! O femeie a fost legată și sechestrată, deoarece nu a făcut sarmale bune. În exclusivitate pentru Știrile Antena Stars, Adriana Bahmuțeanu a făcut declarații cu privire la…




16:26, 09.04.2024

Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?

Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?

„MI-A URCAT MULT GLICEMIA DE LA SARMALE. NU ÎNŢELEG DE CE, NU LE-AM MÂNCAT CU PÂINE”, a scris medicul Adrian Copcea, specialist în Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice.  Din două motive sarmalele pot urca mult glicemia…




14:40, 09.04.2024

Sarmale de post cu varză acră, reţeta străbunicii. Se punea un ingredient special care le dădea un gust dulce

Sarmale de post cu varză acră, reţeta străbunicii. Se punea un ingredient special care le dădea un gust dulce

Pentru români, nu există masă de sărbătoare fără delicioasele sarmale. Dacă îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu o variantă inedită a acestui preparat, merită să te inspiri dintr-o rețetă veche de…




12:25, 08.04.2024

Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți

Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți

Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți Un  bărbat din Aiud, recidivist și cunoscut al instanțelor de judecată a fost recent…




09:36, 08.04.2024

Reţetă de sarmale de post ca la mănăstire. Ingredientul pe care îl folosesc măicuţele de sute de ani

Reţetă de sarmale de post ca la mănăstire. Ingredientul pe care îl folosesc măicuţele de sute de ani

Ne aflăm în Postul Paștelui, perioadă în care mâncărurile de post sunt la mare căutare. Una dintre cele mai delicioase și sățioase preparate este cea de sarmale. Măicuțele folosesc un ingredient special la prepararea…




18:06, 05.04.2024

Rețete pe alese… de la bucătari culese. Ce mâncăm în Postul Paștelui?

Rețete pe alese… de la bucătari culese. Ce mâncăm în Postul Paștelui?

În timpul Postului Nașterii Domnului, când piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea să ne delectăm cu preparate culinare delicioase, sănătoase și ușor de pregătit acasă. Iată câteva rețete…




19:00, 29.03.2024

Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase

Alimentația de post reprezintă o adevărată provocare pentru cei care aleg să renunțe în această perioadă la produsele de origine animală și la dulciuri, dar cu puțină determinare și ajutor, mâncarea de post poate…




15:20, 28.03.2024

Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne

Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne

Dacă nu știi ce să mai gătești în această perioadă, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesită prea mult talent în bucătărie sau ingrediente scumpe. Dacă vrei…




19:10, 27.03.2024

Mancaruri traditionale romanesti cu produse naturale de la tara

Mancaruri traditionale romanesti cu produse naturale de la tara

Iti place mancarea traditionala romaneasca, dar nu obtii niciodata acel gust autentic? Ai incercat sa gatesti cu produse naturale de la tara ? Aroma lor proaspata si bogata s-ar putea sa fie ceea ce ii lipseste…




15:35, 23.03.2024

(video) „Sunt fan al plăcintelor, sarmalelor și mămăligii”. Fotograful încântat de Moldova: „Am adăugat 8 kg, dar nu regret”

(video) „Sunt fan al plăcintelor, sarmalelor și mămăligii”. Fotograful încântat de Moldova: „Am adăugat 8 kg, dar nu regret”

Fotojurnalistul din SUA care a locuit 9 luni în țara noastră și vrea o soție moldoveancă a rămas impresionat de mâncarea noastră tradițională. „Sunt un mare fan al plăcintelor, îmi place și mămăliga, zeama, sarmalele.…




11:16, 21.03.2024

În care regiune din România găsim, cu adevărat, cea mai bună mâncare. Opinia unui bucătar de top: Avem una dintre cele mai interesante bucătării

În care regiune din România găsim, cu adevărat, cea mai bună mâncare. Opinia unui bucătar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucătării"

Bucătăria românească este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru îl confirmă și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit să ajungă pe locul 4 în topul celor mai bune, în iunie…




07:55, 21.03.2024

În care regiune din România găsim, cu adevărat, cea mai bună mâncare. Opinia unui bucătar de top: Avem una dintre cele mai interesante bucătării

În care regiune din România găsim, cu adevărat, cea mai bună mâncare. Opinia unui bucătar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucătării"

Bucătăria românească este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru îl confirmă și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit să ajungă pe locul 4 în topul celor mai bune, în iunie…




11:10, 20.03.2024

Sarmale de post ca la bunica acasă. Nu sunt făcute cu ciuperci, ingredientele care îi dau o aromă specială

Sarmale de post ca la bunica acasă. Nu sunt făcute cu ciuperci, ingredientele care îi dau o aromă specială

Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum mai este cunoscut în mediul online – a dezvăluit cum prepară sarmale de post ca pe vremea bunicilor, fără ciuperci sau griș. Care sunt alimentele și ierburile aromatice…




08:40, 11.03.2024

REȚETE ROMÂNEȘTI Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică…




16:21, 08.03.2024

Secretele bucătăreselor croate când pregătesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adaugă în preparatul iubit de români

Secretele bucătăreselor croate când pregătesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adaugă în preparatul iubit de români

Arta culinară este plină de trucuri și secrete pentru a găti sarmale gustoase în propia bucătărie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gătite în România, față de cele gătite în Croația? Sarmale ca în CroațiaExistă…




09:55, 07.03.2024

Secretele bucătăreselor croate când pregătesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adaugă în preparatul iubit de români

Secretele bucătăreselor croate când pregătesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adaugă în preparatul iubit de români

Arta culinară este plină de trucuri și secrete pentru a găti sarmale gustoase în propia bucătărie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gătite în România, față de cele gătite în Croația? Sarmale ca în CroațiaExistă…




17:01, 04.03.2024

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

"Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a…




14:10, 29.02.2024

Secretul croaților pentru cele mai bune sarmale. Ingredientele surpriză pe care le folosesc în preparat

Secretul croaților pentru cele mai bune sarmale. Ingredientele surpriză pe care le folosesc în preparat

Gospodinele din Croația pregătesc sarmale într-un mod cu totul deosebit. Sigur nu știai trucul pus în aplicare de acestea pentru a da savoare preparatului. Lămâia, scorțișoara și alunele sunt ingrediente ce trebuie…




06:30, 28.02.2024

Secretul bine păstrat! Mihaela Bilic dezvăluie cum poți slăbi mâncând sarmale

Secretul bine păstrat! Mihaela Bilic dezvăluie cum poți slăbi mâncând sarmale

Nutriționista Mihaela Bilic dă vești excelente pentru cei care vor să slăbească! V-ați săturat să vă înfometați și să țineți diete drasctice, pentru ca mai apoi să reveniți al vechile obiceiuri și să luați în greutate?…




14:50, 26.02.2024

Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând orice ne place: „Sarmale, cartofi prăjiți”

Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând orice ne place: „Sarmale, cartofi prăjiți”

Putem scăpa de kilogramele în plus mâncând orice dorim, ne asigură nutriționiștii. Diferența o face mărimea porției, deoarece pentru a slăbi nu trebuie decât să înjumătățim cantitatea mâncării cu care eram obișnuiți.…




14:31, 12.02.2024

REȚETE ROMÂNEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al României: Sarmalele în foi de varză

REȚETE ROMÂNEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al României: Sarmalele în foi de varză

Regele Mihai I al României, ultimul monarh al țării, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv în preferințele culinare. Informațiile despre mâncărurile sale preferate sunt limitate, însă se știe că…