Gastronomic - Stiri si informatii despre Gastronomic | prima pagina Ultima actualizare: 03:41:15, 10.05.2024
CJ Timiș pregătește dosarul de candidatură pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028”
După ce și-a asumat rolul de lider de proiect pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028” Consiliul Județean Timiș anunță începerea elaborării dosarului de candidatură, proiectul pentru licitație urmând…
Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul
În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.
Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană
Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect pentru "Banat, regiune gastronomică europeană 2028" și anunță începerea elaborării dosarului de…
CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat
Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de…
Produse tradiționale din toată țara, expuse pe platoul Sălii Sporturilor, la Cluj. Vor fi patru zile de demonstrații gastronomice!
„Gusturi” din întreaga Românie vor fi prezente și în acest an la Târgul Produs de România de la Cluj. Evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai și până duminică, 12 mai,…
Destinația perfectă pentru o minivacanță de 1 Mai în România. Te face să te simți ca-n Munții Alpi
Oază de liniște și relaxarePentru iubitorii de munte, Cheile Grădiștei din Fundata sunt un adevărat refugiu. Aici, vei găsi sute de locuri de cazare ce îți oferă confortul necesar pentru a te relaxa în mijlocul…
Destinația perfectă pentru o minivacanță de 1 Mai în România. Te face să te simți ca-n Munții Alpi
Oază de liniște și relaxarePentru iubitorii de munte, Cheile Grădiștei din Fundata sunt un adevărat refugiu. Aici, vei găsi sute de locuri de cazare ce îți oferă confortul necesar pentru a te relaxa în mijlocul…
Roșiile oltenești vândute la Cluj sunt din Italia. Un istoric în gastronomie îi critică pe țăranii necinstiți: ”Nu pot accepta să fiu mințit” - FOTO
Istoricul în gastronomie, Mircea Groza, a relatat cum au încercat să îl păcălească țăranii cu roșii oltenești, care de fapt sunt din Italia. Acesta cunoaște foarte bine piața și spune că în depozitele din Cluj…
15:35, 27.04.2024
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Kibuțul adună oameni de peste tot din țară. Cei mai mulți l-au descoperit în perioada Festivalului Internațional de Jazz, care are loc în fiecare vară la Gărâna, în județul Caras-Severin.
Concurs internațional de gastronomie pe malul Begăi, la Otelec
Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért organizează în 27 aprilie, la Otelec, pe terenul de lângă port, un concurs internațional de gastronomie. Acesta se desfășoară de nouă ani, dar este primul eveniment gastronomic…
Pe apă la Otelec, pentru un concurs internaţional gastronomic
Din Titel, Serbia – locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre – o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la Concursul internațional de gastronomie din localitate. Evenimentul…
Cu vaporașul la Otelec. Comuna va găzdui un concurs internațional de gastronomie
Pe terenul de lângă Portul Otelec va avea loc în 27 aprilie Concursul internațional de gastronomie. Din Titel, Serbia, locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre, o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec…
15:25, 23.04.2024
Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie
Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta…
07:50, 23.04.2024
Competiție globală de startup-uri în turismul gastronomic, de interes și pentru antreprenorii din turismul băcăuan
,,UN Tourism” (Organizația Mondială a Turismului), agenție a Organizației Națiunilor Unite responsabilă de promovarea turismului durabil și accesibil universal, în colaborare cu ,,Basque Culinary Center”, lansează…
FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău
Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România”, în data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, în intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow…
Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș
Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…
22:06, 13.04.2024
Localnicii din Sânpetru de Câmpie, pregătiţi să deschidă puncte gastronomice după succesul ruşcuţelor
Localnicii din comuna Sânpetru de Câmpie sunt pregătiţi să deschidă puncte gastronomice locale, după succesul mediatic pe care îl înregistrează ghegheţii, cum îi mai spun localnicii, floare identificată de specialişti…
Scrumbii de Florii. Trei zile de festival gastronomic în Satul Pescăresc din Tulcea, la final de aprilie: Concerte, ateliere de creație și ecologie pentru…
Prima ediție a Festivalului gastronomic “Scrumbii de Florii” va avea loc în perioada 26-28 aprilie, în Satul Pescăresc din Tulcea. Pe lângă concerte și delicatese culinare promise de organizatori, vor avea loc…
Servicii artistice pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti cumparate de Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor T. Burada. Cine va…
Pe data de 5 aprilie 2024 a aparut in SEAP anuntul atribuirii unui contract de catre Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada" spre Caro Music amp; Events SRL. Obiectul contractului reprezinta achizitia…
Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș
Sâmbătă, 13 aprilie: Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. Ateliere, gastronomie, tururi ghidate și rafting pe Arieș Deschiderea sezonului turistic 2024, la Rimetea. La Rimetea va avea loc sâmbătă, 13…
Local Farmer’s Market, sursa mureșenilor de sănătate gastronomică
O nouă ediție a Local Farmer"s Market va avea loc vineri, 19 aprilie, în intervalul orar 08:00-19:00 la consacrata sa locație- scările Rákóczi din Municipiul Târgu Mureș. Potrivit anunțului organizatorilor, acest…
08:55, 04.04.2024
Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani
Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani Începutul lunii aprilie a fost marcat printr-o competiție specială la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni,…
The Odyssey – un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația în cele mai fascinante părți ale lumii
FINEWISE, agenția de marketing și comunicare specializată pe segmentul de produse și servicii premium, anunță lansarea The Odyssey, un concept de travel & leisure exclusiv ce îmbină navigația, arta culinară și…
Noi oportunități de turism gastronomic pentru pofticioși și curioși, în Timiș
De mai mulți ani, comuna Margina a devenit o cunoscută destinație turistică, grație produselor locale pe care comunitatea le promovează. Recent, la Margina Sat și la Coșteiu de Sus au fost deschise două puncte…
Două noi puncte gastronomice locale, autorizate într-o comună din Timiș
După ce mai mulți ani la rând au derulat activități de promovare turistică a comunei Margina, de dezvoltare a unor produse turistice locale și implicare a comunității în mai multe activități de profil, doi localnici…
Centrul Teodor T. Burada Constanta si-a asigurat serviciile lui Fuego pentru Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti (DOCUMENT)
Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti isi propune sa celebreze bogatia si diversitatea culturii pescaresti din zona, aducand laolalta traditii, obiceiuri si bucate delicioase. Constanta va fi gazda…
Recunoașteri de top pentru vinurile Domeniului Coroanei Segarcea
Vinurile din Segarcea au cules și în această primăvară o recoltă impresionantă de recunoașteri internaționale – nu mai puțin de 17 medalii, dintre care șase de diamant și opt de aur. Printre vinurile care au atras…
De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”
Ambasada Franţei a anunțat luni, 1 aprilie – Ziua Păcălelilor, că a înscris în patrimoniul gastronomic ”cârnatul de Plechequoi”, după înfrăţirea dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire. ”Ambasada Franţei în…
10:25, 01.04.2024
Jurații Chefi la cuțite, suprinși de povestea unui concurent care vrea să scrie istorie în gastronomia românească: „Visul meu e..”
Cei patru Chefi se confruntă cu o dublă provocare în ringul amuletei și descoperă povești fascinante în platoul preselecțiilor, diseară, la Chefi la cuțite. Un român revenit în țară după un periplu de 15 ani, ca…
Cumparari directe Constanta: Centrul Cultural Judetean Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, in valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)
Centrul Cultural Judetean Constanta "Teodor T. Burada va achita 20.000 de lei societatii Art By Fuego SRL. Firma controlata de Paul Ciprian Surugiu, si a adjudecat contractul "Servicii interpretare artistica FUEGO…