Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:36, 28.03.2024

10 lucruri pe care să nu le faci la stațiunile all inclusive: „Acordați prioritate localurilor care servesc preparate din gastronomia locală”

Vacanțele în stațiuni all inclusiv sunt foarte atractive pentru mulți oameni - și pe bună dreptate. Stabilirea unui buget înainte de a ajunge la destinație te poate scăpa de durerile de cap din timpul călătoriei,…




09:55, 25.03.2024

Romana Rista, primul diplomat culinar din România: „Mâncarea bănățeană a pierdut teren, a rămas în casele oamenilor”

Romana Rista, primul diplomat culinar din România: „Mâncarea bănățeană a pierdut teren, a rămas în casele oamenilor”

Romana Rista este primul diplomat culinar din România. Aceasta a prezentat, în premieră națională, multiculturalitatea gastronomiei locale. Romana a dat, în ultimii zece ani, identitate multietnică bucătăriei bănățene,…




14:20, 24.03.2024

Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024

Mâncare ROMANĂ la primul punct gastronomic local din Sălaj Decum-ana 22.03.2024

Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV  https://www.youtube.com/c/ztvro  click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook:  https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram: …




10:20, 24.03.2024

„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie

„DecumAna”, mâncare, istorie și o poveste de familie

„DecumAna” este primul punct gastronomic local din Moigrad deschis oficial zilele trecute. Nu, nu este restaurant, este un loc simplu, în mijlocul unei familii de sălăjeni, oameni dornici să pună în farfuria turiștilor…




19:25, 23.03.2024

VIDEO: Mircea Groza despre DecumAna, istorie și mâncare

Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…




08:05, 23.03.2024

VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare

VIDEO: Mircea Groza despre AnaDecum, istorie și mâncare

Începând de vineri, la Moigrad funcționează primul punct gastronomic local din zonă. Nu, nu este restaurant, este locul unde un tur ghidat la Porolissum poate fi urmat de o masă cu bucate simple, alese, ca la țară,…




22:30, 22.03.2024

PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA

PRIMUL PUNCT GASTRONOMIC LOCAL IN SALAJ LA DECUMANA

Te poti abona GRATUIT la canalul de Youtube ZTV https://www.youtube.com/c/ztvro click pe clopotel si vei primi cel mai repede înregistrările video. Facebook: https://www.facebook.com/groups/ztvmedia/ instagram:…




15:10, 20.03.2024

În ce zonă a țării se mănâncă cel mai bine. Un cunoscut bucătar explică de ce gastronomia românească are căutare

Românii se laudă, de multe ori, cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se întreabă în ce regiune a țării se găsesc…




17:55, 17.03.2024

Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă”

Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci „ca la mama acasă” Puncte gastronomice locale în județul Alba: 26 de locații din județul Alba unde poți să mănânci…




15:50, 17.03.2024

Inițiativele de dezvoltare a turismului 

Raionul Ștefan Vodă a găzduit prima ediție a Forumului de Dezvoltare Economică Locală: Agricultură, Gastronomie și Turism. Evenimentul a adunat experți și decidenți din Republica Moldova și din Carolina de Nord,…




22:30, 16.03.2024

Echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiată la un concurs gastronomic la Brașov

Echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiată la un concurs gastronomic la Brașov

Pasionații de brutărie, patiserie, cofetărie şi gastronomie s-au reunit la Brașov, la GastroPan 2024, evenimentul emblematic al industriei panificaţiei, patiseriei, cofetăriei şi HoReCa din România.




20:15, 14.03.2024

Parteneriat culinar moldo-francez

Perspectivele cooperării bilaterale în domeniul gastronomiei au fost discutate de Ambasadoarea RM în Franța Corina Călugăru și Guillaume Gomez, Ambasadorul pentru Gastronomie și Reprezentantul personal al Președintelui…




13:20, 08.03.2024

Juratul Chefi la cuțite Richard Abou Zaki, despre pasiunea pentru gastronomie în familia lui: ”Fiica mea a mâncat, la 3 ani, în 20 de restaurante cu stele…

Îndrăgostit de bucătărie încă din copilărie, Chef Richard Abou Zaki este gata pentru o nouă etapă în viața sa profesională: odată cu debutul sezonului 13 Chefi la cuțite va începe și cariera lui în televiziune,…




17:01, 04.03.2024

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

"Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a…




11:00, 04.03.2024

Sărbătoarea Mărțișorului în sectorul 4, un adevărat festin gastronomic - FOTO

Sărbătoarea Mărțișorului în sectorul 4, un adevărat festin gastronomic - FOTO

Spațiul, amenajat ca la carte de către lucrătorii Totul Verde, a fost gazda a zeci de producători din toată țara, care au fost vizitați de mii de oameni de-a lungul celor 3 zile.Gustul delicateselor i-a dus cu…




18:46, 22.02.2024

Leurda, măcrișul și șalăul de Dunăre, secretele cu care românii au câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie

Echipa județelor Brașov și Prahova care a câștigat argintul la Olimpiada de Gastronomie spune că a folosit leurdă și măcriș, dar și șalău de Dunăre și calcan de Marea Neagră ca să câștige medaliile




06:05, 22.02.2024

Spectacol gastronomic și degustare de vinuri la Petry Grill and Wine Bistro

Petry Grill and Wine Bistro va susține, în data de 28 februarie, începând cu ora 18:30, un eveniment inedit despre tehnica slow cooking în arta gătitului și despre vinurile moldovenești. La eveniment va participa…




16:00, 10.02.2024

Coproprietarul unui lanț de restaurante cu specific japonez din România a primit titlul de “Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze”…

Ambasada Japoniei în România i-a acordat, în luna decembrie 2023, titlul de “Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze” domnului Iulian Constantin, unul dintre coproprietarii de marcă ai…




12:55, 09.02.2024

26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite

26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite 26 puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. În ce localități pot fi găsite…




12:35, 09.02.2024

26 de puncte gastronomice locale își desfășoară activitatea în județul Alba. Majoritatea se află în Munții Apuseni

La nivelul județului Alba își desfășoară activitatea 26 puncte gastronomice locale, majoritatea în Munții Apuseni, în comunele Albac, Arieșeni, Gârda, Roșia Montană, Rimetea, Bucium, Almașu Mare, Poșaga, Ponor,…




00:40, 08.02.2024

Argint pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Gastronomie

Echipa României a obținut două medalii de argint la Olimpiada Internațională de Gastronomie, care are loc o dată la patru ani, în orașul Stuttgart din Germania. Olimpiada Artei Culinare este cel mai prestigios…




08:25, 07.02.2024

Peștii se bucură de surprize gastronomice și financiare: Vezi ce-ți rezervă astrele

Conjuncția Venus cu Marte aduce o zi de pasiune și decizii importante. Fiecare semn zodiacal va simți influența acestui eveniment, fie că este vorba de relații, finanțe sau sănătate. Arhetipurile astrologice se…




04:10, 03.02.2024

ISTORIA GASTRONOMIEI 2 Februarie, Ziua Clătitelor: Cum au transformat francezii clătitele într-o sărbătoare națională?

Chandeleur, cunoscută ca sărbătoarea clătitelor în Franța, se celebrează în fiecare an pe 2 februarie, la 40 de zile după Crăciun. Există o credință populară că aruncarea primei clătite din tigaie, ținând în mână…




12:50, 10.01.2024

Brandul „Luna Solai” ales să facă parte din cercul gastronomic al lui Adrian Hădean

Uleiurile de la Luna presate la rece au devenit un brad cunoscut la nivel național și chiar internațional. Între timp, Luna Solai a fost inclus în cercul gastronomic al lui Adrian Hădean. „Îţi mulțumim, Adrian…




22:35, 08.01.2024

ISTORIA GASTRONOMIEI Gastronomie și Cultură în Roma Antică

Așa cum se întâmplă în orice cultură, importanța mâncării era deosebit de semnificativă și în Roma Antică. Bucătăria romană se remarcă prin utilizarea ingenioasă a ingredientelor, creând astfel preparate culinare…




14:35, 26.12.2023

Rețetă tradițională: Sarmalele NU se fierb în apă - Cum trebuie gătite pentru a avea un gust deosebit

Gastronomia românească îți oferă surprize la tot pasul și merită să încerci măcar o parte dintre ele. O rețetă de sarmale din perioada interbelică a devenit extrem de populară printre gospodine în zilele noastre.…




10:45, 26.12.2023

Doliu în lumea bucătarilor! Un maestru al gastronomiei a murit în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct / FOTO

Sunt momente triste, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, în lumea bucătarilor! Un cunoscut maestru al gastronomiei s-a stins din viață în Ajun de Crăciun, în urma unui infarct suferit. Iată despre cine este…




21:20, 21.12.2023

Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști

Veste BUNĂ pentru locuitorii de la SATE: Vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce DELICII pot pregăti pentru turiști Persoanele din sate vor avea posibilitatea să inaugureze localuri gastronomice. Rezidenții…




21:06, 21.12.2023

Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor

Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Ce produse vor putea prepara și servi turiștilor Locuitorii din sate vor putea deschide puncte gastronomice locale. Cetățenii de la sate vor putea…




13:50, 18.12.2023

Gheorghe Flutur a nășit apariția Asociației ”Gustă din Bucovina” care va promova zona și gastronomia tradițională

Luni dimineață, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul CJ Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai grupului de producători de produse tradiționale care vând…