Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Virusul SARS-COV2 nu a apărut în Wuhan. Ce susțin cercetătorii francezi

Publicat:

Potrivit unor lucrari ale unor cercetatori francezi, publicate sambata, noul coronavirus s-ar fi aflat in circulatie in Franta inca din noiembrie 2019. Aceste suspiciuni pun in dificultate ipoteza aparitiei si raspandirii Covid-19 dintr-o piata din orasul chinez Wuhan la inceputul lui decembrie 2019, relateaza Le Monde . Ipoteza conform careia virusul și-ar avea originea in Franța pornește in urma analizei scanerelor toracice ale unor pacienți internați la acea vreme in Spitalul Albert-Schweitzer din Colmar, in Haut-Rhin. Medicii spitalului au reanalizat, in mai, sute de scanere toracice ale unor…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prelevare de organe la Sofia, transplantate la Iași

17:06, 02.05.2024 - Medicii din Iasi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat in moarte cerebrala din Bulgaria, a anunțat Agenția Naționala de Transplant. Organele au ajuns la Iași, dupa ce echipa Spitalului ”Parhon” s-a deplasat cu un avion SMURD la Sofia. Aceasta prelevare este prima din alta tara din…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

INSP: Numarul infectarilor cu virusul rujeolic ramane la un nivel ridicat. Bilanțul deceselor a urcat la 12!

10:40, 10.04.2024 - Numarul infectarilor cu virusul rujeolic ramane la un nivel ridicat. Aproape 800 de cazuri de rujeola au fost raportate saptamana trecuta, astfel ca de la inceputul anului trecut, numarul bolnavilor a urcat la 11.400. Cele mai multe imbolnaviri s-au inregistrat in Capitala și in județele Brașov și Mureș.…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

O italianca a primit 145.000 de euro, dupa ce s-a infectat cu HIV intr-un laborator din Geneva

01:05, 29.02.2024 - O italianca s-a  infectat cu HIV la Universitatea din Geneva, unde ea a efectua cercetari științifice, și a obținut despagubiri de la instituția elvețiana, a declarat, miercuri,  pentru AFP Universitatea italiana din Padova, unde e angajata.   Italianca, a carei identitate nu a fost precizata, a efectuat…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?