Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Tradiții în Ajunul Crăciunului la români: Cui se dăruiesc covrigii, colăceii și colacii?

Publicat:

, gospodinele pregatesc covrigi, colaci (care, in traditia populara trebuie sa aminteasca de infasurarea unei maini cu degetele intinse apartinand Craciunesei, care a ajutat-o pe la nasterea pruncului si careia i-au fost taiate mainile). Colacii sunt pregatiti pentru colindatorii care vor veni sa ureze pe la casele gospodarilor. Covrigii sunt dati colindatorilor copii, colaceii sunt pentru colindatorii mai numero (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Izvorul Tamaduirii – traditii si obiceiuri. Ce este bine sa faci in prima vineri dupa Paște

07:16, 10.05.2024 - Astazi, 10 mai, creștinii ortodocși cinstesc o mare sarbatoare, anume Izvorul Tamaduirii.  Este o sarbatoare notata cu cruce roșie in calendar, facand trimitere la una dintre minunile savarșite de Maica Domnului la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului. Citește și: Izvorul Tamaduirii, praznuit…

Astazi este Izvorul Tamaduirii – praznic inchinat Maicii Domnului

07:05, 10.05.2024 - Astazi, 10 mai, creștinii ortodocși cinstesc o mare sarbatoare, anume Izvorul Tamaduirii. In fiecare an, in prima vineri dupa Paști, Biserica Ortodoxa sarbatorește Izvorul Tamaduirii, potrivit crestinortodox.ro . Este un praznic inchinat Maicii Domnului, menit sa arate rolul Fecioarei Maria in lucrarea…

Sfantul Gheorghe | Cați romani poarta numele sfantului. Tradiții și obiceiuri

10:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Traditii pascale la romani. Incondeierea oualor, la Muzeul de Arta Populara Constanta

08:35, 19.04.2024 - In cadrul proiectului cultural "Traditii pascale la romani.Incondeierea oualor", mesterul popular Fevronia Ciortan sustine, in perioada 18 26 mai, o serie de ateliere de incondeiat oua la Muzeul de Arta Populara Constanta. In cadrul proiectului cultural "Traditii pascale la romani. Incondeierea oualor",…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

Azi e Dragobete, sarbatoarea iubirii la romani. Tradiții și superstiții

11:00, 24.02.2024 - Dragobetele este, conform credintei populare, un duh poznas si capricios, caruia trebuie sa ii castigi bunavointa. Motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca in ziua respectiva nu incalci tradiția.

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

17:40, 22.02.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar…

Traditii de primavara la romani, expozitie deschisa pana la finalul lui martie la Muzeul de Arta Populara Constanta

10:50, 22.02.2024 - Expozitia "Traditii de primavara la romani" este deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta, in perioada 21 februarie ndash; 31 martie. "Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate…


Ce parere ai despre aceasta stire?