Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu doza booster crește protecția împotriva infectării cu tulpina Omicron la 60%, iar împotriva formelor severe la 90%

Publicat:

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare impotriva COVID-19, , subliniat din nou, joi, importanța imunizarii cu doza booster, aratand ca aceasta scade foarte mult riscul de a dezvolta o forma severa a bolii, dar și riscul de deces, in cazul infectarii cu tulpina Omicron a coronavirusului, relateaza news.ro . Medicul militar a explicat, intr-o conferința de presa privind evoluția pandemiei de COVID-19 in țara noastra, ca s-a observat o „decuplare, o dihotomie” in ceea ce priveste eficienta vaccinurilor actuale pentru varianta Omicron fata de infectare, respectiv fata de…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noi ajutoare umanitare trimise de Romania in Fașia Gaza, in valoare de 8,2 milioane de lei

13:15, 29.04.2024 - In aceasta dimineața, Romania a trmis un nou transport cu alimente și articole de cazarmament (corturi, saci de dormit, paturi etc), pentru populația din Fașia Gaza, puse la dispoziție de dministrația Naționala a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, anunța Guvernul. Decizia de acordare a pachetului…

Masuri preventive pentru protecția impotriva rabiei. Precizari din partea DSVSA Alba

11:31, 08.04.2024 - Rabia este o boala mortala cauzata de un virus care ataca sistemul nervos. Acest virus se gasește in saliva și poate fi transmis la oameni sau alte mamifere prin mușcatura, zgarietura sau contactul cu saliva animalului infectat. Este important sa conștientizam gravitatea acestei boli și sa luam masuri…

Ciolacu: Romania are profilul de aliat responsabil in NATO 

15:30, 07.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu spune ca Romania si-a consolidat in cei 20 de ani de la aderarea profilul de aliat responsabil in NATO, implicat activ in promovarea valorilor si principiilor democratice, a securitatii si stabilitatii in spatiul euroatlantic. Cu prilejul marcarii Zilei NATO in Romania, premierul…

Victorie clara pentru Romania impotriva Bosniei-Hertegovina, in preliminariile EURO 2024

00:15, 05.04.2024 - Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins Bosnia-Hertegovina, cu scorul de 37-16 (17-8), joi seara, la Cazin, intr-un meci din Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2024

Vaccinarea HPV la femeile intre 19 și 45 de ani. Raspunsurile ginecologului la cele mai frecvente intrebari

06:00, 25.03.2024 - Te poți vaccina anti HPV chiar daca ai o infecție HPV activa? Ce se intampla daca ai inceput schema și ai ramas insarcinata? Ce beneficii aduce vaccinul și cat dureaza perioada de imunitate? Sunt cateva dintre intrebarile frecvente referitoare la vaccinarea HPV la care pacientele cauta raspuns inainte…

Romania va avea la dispozitie fonduri de 20 de milioane de euro pentru a impulsiona vaccinarea impotriva virusului HPV

06:56, 09.03.2024 - Romania va avea la dispozitie din partea Comisiei Europene fonduri in valoare de 20 de milioane de euro pentru a impulsiona vaccinarea impotriva virusului HPV. Programul de imunizare incepe in luna iulie si are ca scop reducerea cazurilor de cancer de col uterin si cresterea semnificativa a ratei de…

Institutul National de Sanatate Publica face apel la vaccinarea copiilor. "Este cea mai sigura metoda pentru a va proteja copiii"

20:21, 05.03.2024 - Institutul National de Sanatate Publica face un nou apel la vaccinarea copiilor. Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigura metoda de protejare a copiilor, transmit specialiștii. Rujeola, difteria și tetanosul sunt doar 3 dintre cele 11 boli infecțioase pentru care vaccinul este gratuit in Romania,…

Siegfried Muresan: Legea restaurarii naturii creste birocratia pentru fermierii din Romania. PPE și PNL vor vota impotriva

13:15, 27.02.2024 - Siegfried Muresan a anuntat ca grupul PPE și europarlamentarii PNL vor vota impotriva Legii restaurarii naturii in forma actuala deoarece creste birocratia pentru fermierii din Romania si din Europa, informeaza News.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?