Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un restaurant londonez va servi fripturi din carne sintetică "fabricată" din celule stem

Publicat:

, biolog olandez de la Universitatea din Maastricht, este autorul acestei performante si a 'fabricat' friptura in patru etape. A pornit de la celule stem prelevate de pe gatul unei vaci si a 'crescut' tesut muscular potrivit tehnicilor de reconstructie de organe sau de tesuturi umane utilizate in laborator pentru grefe: l-a plasat intr-un mediu de cultura cu aminoacizi, vitamine, zahar si factori de crestere cum ar fi hormoni si ser fetal de vitel. 'Muschiul' astfel obtinut a fost prelucrat in lamele in laborator, iar apoi friptura propriu-zisa a fost formata prin aglomerarea lamelelor…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai frageda friptura de porc la cuptor. Cu ce sa ungi carnea, pontul bucatarilor ca sa se topeasca in gura

09:51, 02.06.2024 - Friptura de porc la cuptor este una dintre cele mai iubite și apreciate preparate, fiind adesea centrul atenției la mesele festive și nu numai. Secretul unei fripturi de porc cu adevarat fragede și suculente consta in alegerea ingredientelor potrivite și aplicarea unor tehnici culinare esențiale. In…

Cum poți slabi mancand mici, carnați și friptura de porc?

17:26, 27.05.2024 - Poți manca grasimi saturate, care se gasesc in produsele animale și lactatele integrale și totuși sa pierzi in greutate daca faci exerciții timp de cinci ore pe saptamana, conform unui studiu de la Universitatea din Aberdeen, Scoția, publicat in Nature Communications și citat de nypost.com.

In unele cazuri, bebelușii iși pot salva mama. Cum este posibil?

10:05, 19.05.2024 - Bebelușii iși pot salva mama Exista cel puțin o afecțiune a femeilor insarcinate sau care tocmai au nascut care este tratata, in mod natural, fara nicio intervenție din partea medicinei moderne, printr-un transfer de celule ce provin de la fat. In unele cazuri, viața mamei sau a viitoarei mame este,…

Rețeta din Imperiul Roman: Friptura de miel sau de ied cu lapte și miere

10:05, 02.05.2024 - O rețeta de friptura de miel sau de ied, care poate fi incercata cu ocazia sarbatorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romana despre care se crede ca a fost compilata in secolul I d.Hr, potrivit British Museum. Rețeta este una dintre…

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

10:55, 25.04.2024 -   Trebuie sa fim atenți la modul de preparare, la cantitați și la combinațiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor.…

Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face frageda și cu un gust unic

20:10, 22.03.2024 - Carnea de porc nu poate lipsi de pe meselor romanilor, mai ales in zilele de sarbatoare. Majoritatea dintre noi preferam sa savuram o friptura delicioasa sau o ceafa de porc la gratar sau la cuptor, așadar trebuie sa știi cum marinezi carnea de porc. Haideți sa vedem cum putem avea pe masa o friptura…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.


Ce parere ai despre aceasta stire?