Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un asteroid GIGANT trece azi pe lângă Pământ! Roca spaţială poate fi observată chiar şi cu binoclul (VIDEO)

Publicat:

Asteroidul 324 Bamberga trece vineri pe langa Terra, la o distanta suficient de apropiata incat sa poata fi vazut cu un simplu binoclu, relateaza The Warchers si Teleport2001, citate de Agerpres. Atunci cand va ajunge in opozitie cu constelatia Pestilor, in jurul orei 12:00 GMT, el se va afla la o distanta de 121 milioane km de Pamant si va avea o stralucire de magnitudinea +8,1 (la fel de stralucitor ca Titan, una dintre lunile mari ale gigantului gazos Saturn).

Astfel, 324 Bamberga ocupa locul 10 in topul celor mai stralucitori asteroizi din centura dintre Marte si Jupiter, dupa, in…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Spectacol ceresc: 6 planete se vor alinia intr-un fenomen astronomic rar in vara 2024

09:35, 13.05.2024 - Vara acestui an ne pregatește o adevarata parada planetara. Mercur, Marte, Jupiter, Neptun, Saturn și Uranus se vor alinia intr-un fenomen astronomic care nu se va mai repeta pana in anul 2080.

Elicopterul Ingenuity trimis de NASA pe Marte a transmis ultimul sau mesaj spre Terra. Care va fi noua lui misiune

14:40, 17.04.2024 - Micul elicopter Ingenuity, trimis de NASA pe planeta Marte, a transmis ultimul sau mesaj spre Terra si va fi utilizat de acum inainte ca o baza fixa pentru colectarea de date de pe suprafata "Planetei Rosii", a anuntat marti agentia spatiala a Statelor Unite, citata de AFP.

NASA are ambitii mari pentru Marte, dar și probleme cu banii pe Pamant: „11 miliarde de dolari e prea mult”

11:56, 16.04.2024 - Chiar si in spatiu trebuie sa se faca economie: NASA cauta modalitati pentru a aduce pe Terra roci prelevate de pe Marte, mai repede si mai putin costisitor, a anuntat luni agentia spatiala americana, dupa critici aduse bugetului sau, considerat „nerealist”. 

Martie, prima luna de primavara. Sarbatori, tradiții, superstiții. Ce aduce noroc și ce nu ar fi bine sa faci

17:05, 29.02.2024 - Martie, prima luna de primavara. Sarbatori, tradiții, superstiții. Ce aduce noroc și ce nu ar fi bine sa faci Luna martie: sarbatori, tradiții, superstiții. Prima luna de primavara aduce, pe langa ora de vara și echinocțiu, mai multe sarbatori insoțite de tradiții și superstiții interesante.  Denumirea…


Ce parere ai despre aceasta stire?