Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Cum protejăm locuințele de spiritele rele
Publicat:
Creștinii sarbatoresc pe 30 noiembrie ziua Sfantului Andrei. Este o zi speciala pentru romani, in contextul in care Sfantul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul Romaniei. Totodata, aceasta sarbatoare este urmata de multe tradiții, obiceiuri și superstiții. In noaptea de Sfantul Andrei, potrivit tradiției, hotarul dintre cele vazute si nevazute dispare, motiv pentru care este considerat momentul propice pentru unele practici de prospectare a viitorului. De altfel, se spune ca in noaptea de 29-30 noiembrie lucrurile malefice și cele benefice se imbina. Conform vechilor superstiții, in aceasta…
Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…
Sursa articol si foto: puterea.ro
Stiri pe aceeasi tema
Ucrainenii din Maramures se pregatesc sa intampine Anului Nou. Obiceiuri si traditii
09:36, 13.01.2021 - In fiecare an, in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, ucrainenii, rușii, sarbii și lipoveni celebreaza trecerea dintre an. Revelionul pe rit vechi este sarbatorit de creștinii care fac parte din biserici ortodoxe care nu au preluat calendarul iulian indreptat precum si de crestinii care nu au acceptat indreptarea…
Creștinii il sarbatoresc pe Sfantul Vasile: tradiții și obiceiuri romanești. Ce este interzis in aceasta zi
08:05, 01.01.2021 - Anul incepe cu sarbatoarea Sfantului Vasile cel Mare, unul dintre cei mai importanti parinti ai Bisericii Ortodoxe si unul dintre cei mai mari teologi crestini, considerat "pazitor de duhuri rele”. In ziua de Sfantul Vasile cel Mare, traditia spune este bine sa versi vin pe masa, sa spargi un pahar…
Tradiții și obiceiuri de Sfantul Nicolae. Ce cadouri nu ar trebui sa faci
15:00, 05.12.2020 - Creștinii il sarbatoresc pe 6 decembrie pe Sfantul Nicolae, unul dintre cei mai cunoscuți sfinți din calendarul creștin și cel care este numit drept ocrotitorul copiilor, mai ales al celor saraci, dar și al marinarilor, brutarilor și al fetelor necasatorite. In noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici…
Sfantul Andrei, apostolul ocrotitor al romanilor, celebrat la 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții
10:10, 30.11.2020 - Sfantul Andrei, celebrat la 30 noiembrie in fiecare an, reprezinta o sarbatoare speciala pentru romani, pentru ca Sfantul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul lor. Sfantul Andrei este primul dintre apostoli care a propovaduit Evanghelia la geto-daci The post Sfantul Andrei, apostolul ocrotitor…
Superstitii de Sfantul Andrei: ce trebuie sa faci pe 30 noiembrie ca sa fii ferit de rele?
09:15, 30.11.2020 - Credinciosii il praznuiesc luni pe Sfantul Apostol Andrei, crestinatorul neamului romanesc. Ziua de 30 noiembrie este, totodata, sarbatoare bisericeasca nationala. Noaptea din ajun este asociata...
Tradiții și obiceiuri de Sfantul Andrei: Romanii alunga spiritele rele cu usturoi (AUDIO)
07:50, 30.11.2020 - Noaptea de Sfantul Andrei este una magica. Pentru a se ține in cumpana raul, se ung cu usturoi pragul casei, ușile, geamurile și toate locurile pe unde spiritele rele ar putea intra in casa. Oamenii cred ca in ajun apar și strigoii, ființe cu suflete pedepsite, deoarece au dus o viașa nepotrivita și…
Sfantul Andrei. Obiceiuri și tradiții. Ce trebuie sa faci in aceasta noapte
18:31, 29.11.2020 - Pentru cei care nu știu, Apostolul Andrei a predicat pe pamanturile Daciei, iar faptul ca a inlocuit o divinitate precestina, personificare a lupului, arata importanța pe care a avut-o Sfantul Apostol Andrei pe pamanturile noastre. Cu ani buni in urma, in noaptea dintre 29-30 noiembrie, tinerii petreceau…
Noatea de Sfantul Andrei – Tradiții și obiceiuri de care trebuie sa ții cont in noaptea de 30 noiembrie
13:35, 29.11.2020 - Sfantul Andrei este sarbatorit pe 30 noiembrie de sute de mii de romani. Pe langa o simpla zi de onomastica, sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei are o insemnatate aparte pentru romani, iar noaptea de Sf Andrei este incarcata de misticism. Noaptea de Sf Andrei Noaptea de Sfantul Andrei are o semnificație…