Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tartă cu cireşe de iunie

Publicat:

Ingrediente

1 aluat congelat de patiserie
500 g cireșe proaspete
3 linguri amidon
100 g zahar tos
100 g nuca
zahar pudra, pentru decor
frișca, opțional

Mod de preparare

Lași aluatul sa se decongeleze. Il intinzi intr-o foaie de aproximativ 3mm grosime. Așezi intr-o forma speciala de tarta, impingand marginile in interior. Ințepi cu o furculița, din loc in loc. Dai la cuptorul incins in prealabil la temperatura medie, pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

Speli bine cireșele și le scoți samburii. Amesteci cu…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Leacul popular rusesc, cunoscut sub numele de „elixirul tinereții”. Secretul longevitații, transmis din generație in generație

21:05, 11.04.2024 - Intr-o lume plina de tehnologie și de produse farmaceutice moderne, tradițiile și practicile populare, precum acest leac rusesc, aduc o nota de autenticitate și de conexiune cu trecutul, fiind considerate adevarate comori ale intelepciunii populare.Remediile naturale au fost folosite de mii de ani pentru…

Zacusca de fasole verde, cea mai sanatoasa rețeta de post

09:46, 08.04.2024 - La rețeta se poate folosi fasole verde sau galbena. Ambele soiuri sunt la fel de delicioase și pot fi gatite in mai multe feluri, precum ciorba, ghiveci, supa sau mancare de fasole cu roșii și usturoi. De asemenea, se poate face și un mix intre cele doua cand le puneți la borcan. Din circa trei kilograme…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

PPC și fostul Enel ne-au ținut in bezna in medie 40-50 de minute, in 2023

16:10, 25.03.2024 - PPC din Grecia este moștenitoarea activelor lasate de italienii de la Enel, incluzand aici și rețelele de distribuție care genereaza penele de curent. Fiecare consumator bucureștean de curent a fost afectat de pene de curent timp de 40-50 de minute in decursul anului anterior, conform raspunsurilor…

Un bucureștean a stat anul trecut in bezna 40-50 de minute, in medie / Cat a costat modernizarea stației care alimenteaza Guvernul cu electricitate

13:01, 25.03.2024 - PPC Romania (fosta Enel) a finalizat modernizarea stației de transformare București Nord, aflata in zona Dorobanți, in spatele Guvernului. Lucrarile au inceput in 2009 și au totalizat 70 de milioane de lei. De aici iși vor lua electricitate peste 73.000 de consumatori din București, printre care și…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?