Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ţările UE vor încerca din nou în această săptămână să adopte un acord cu privire la noile obiective de energie regenerabilă

Publicat:

Luna trecuta, un grup de tari, inclusiv Franta, s-au opus in ultimul moment legii UE privind obiectivele mai ambitioase de energie regenerabila, punand in asteptare un pilon principal al planurilor blocului de a aborda schimbarile climatice. Diplomatii din tarile UE vor incerca sa aprobe legea miercuri, potrivit unei agende a reuniunii. Parisul a incercat sa obtina modificari ale legii pentru a oferi un tratament mai favorabil energiei nucleare si a spus ca acordul final pune in dezavantaj tari precum Franta, cu cote mari de energie nucleara. Energia nucleara are emisii scazute de carbon, dar…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Romania, printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental

18:35, 22.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat. Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Astfel, majoritatea statelor membre au raportat…

Slovacia respinge noul sistem pentru migratie al Uniunii Europene

22:25, 16.04.2024 - Slovacia respinge implementarea noului sistem pentru migratie al Uniunii Europene, a anunțat marți premierul Robert Fico, citat de agențiile Reuters și Agerpres. „Spunem fara echivoc ca nu se poate ordona unei tari sa accepte – in cazul Slovaciei – pana la 300 de migranti despre care nu stii nimic,…

Iohannis are tema de la unul dintre aliați: „Sa vedem cum va rezolva”

20:20, 04.04.2024 - Candidatura lui Klaus Iohannis la NATO este legitima, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul slovac de externe Juraj Blanar, care nu a exprimat insa sprijinul tarii sale pentru actualul presedinte roman, ci a spus ca asteapta sa vada cum intentioneaza cei doi candidati sa protejeze interesele de securitate…

Eurostat: Romania, pe locul 21 din 27 ca putere de cumparare intre statele UE

23:05, 27.03.2024 - Romania se afla pe pozitia 21 din cele 27 de state membre UE in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat prin puterea de cumparare, respectiv 22% sub media UE, depasind Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, Grecia si Bulgaria, potrivit datelor Eurostat. La nivel european,…

Eurostat: Romania, printre tarile cu importante scaderi ale productiei industriale in UE, in ianuarie

16:41, 13.03.2024 - Productia industriala a scazut cu 5,7% in UE si cu 6,7% in zona euro in ianuarie, comparativ cu perioada similara din 2023, Romania numarandu-se printre tarile membre cu cel mai sever declin, arata datele publicate de Eurostat, scrie Agerpres. Scaderea productiei industriale in UE a fost determinata…

Tarile UE au convenit joi sa renunte la un tratat international privind energia, pentru ca submineaza combaterea schimbarilor climatice

08:55, 08.03.2024 - Tratatul Cartei Energiei din 1998, care permite companiilor energetice sa dea in judecata guvernele pentru politicile care dauneaza investitiilor lor, a fost folosit in ultimii ani pentru a contesta masurile care necesita inchiderea fabricilor de combustibili fosili. Ministrii din tarile UE au convenit…

Probleme pentru Google. Zeci de grupuri media din mai multe țari și-au unit forțele pentru a o da in judecata / Miza este uriașa

08:35, 29.02.2024 - Google, parte a grupului Alphabet, este data in judecata pentru de 2,1 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) de catre 32 de grupuri media, inclusiv Axel Springer si Schibsted, acestea sustinand ca au suferit pierderi din cauza practicilor companiei in publicitatea digitala, transmite Reuters, scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?