Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Țara celor pierduți: Rețea de lagune ascunse găsită cu fosile vii asemănătoare cu cele de acum peste 3 miliarde de ani

Publicat:

O echipa de cercetatori a descoperit recent o ecosistema ascunsa in vasta rețea de lagune din campia sarata Puna de Atacama, o zona arida situata pe un platou in Argentina . Aceasta descoperire surprinzatoare include stromatoliți gigantici, care ar putea oferi o privire asupra primelor forme de viața de pe Pamant și, eventual, chiar de pe Marte, conform unui nou studiu. Stromatoliții sunt roci stratificate create prin creșterea algei albastre-verzi sau cianobacterii prin fotosinteza. Aceste structuri sunt considerate printre cele mai vechi ecosisteme de pe Pamant, reprezentand primele dovezi fosile…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a fost premiata pentru al doilea an consecutiv cu trofeul pentru educație, acordat in cadrul Galei Naționale a Asisten

12:20, 20.03.2024 - Intr-o societate cu persoane și comunitați vulnerabile se manifesta nevoia de profesioniști care sa ofere sprijin specializat in ameliorarea problemelor sociale. Astfel de profesioniști sunt pregatiți la Universitatea de Vest din Timișoara, de peste treizeci de ani, in cadrul Departamentului de Asistența…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Iluzia Thatcher: Tu vezi care este fața corecta? Cat de repede vezi diferența?

09:05, 11.02.2024 - Conceptul de "Iluzia Thatcher" a fost folosit pentru prima data de profesorul Peter Thompson de la Universitatea din York in 1980 și a pus bazele unui nou mod de a gandi despre modul in care procesam fețele. Numele vine de la premierul britanic din acea perioada, Margareth Thatcher, supranumita "doamna…


Ce parere ai despre aceasta stire?