Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sunt extrem de senbili la degenerare

Publicat:
Sunt extrem de senbili la degenerare

Creierul uman continua sa se construiasca mult mai mult timp dupa ce ne nastem decat se credea pana acum, sugereaza o noua cercetare a oamenilor de stiinta americani de la Universitatea din Pittsburgh. O noua cercetare privind dezvoltarea creierului postnatal, publicata la finele lunii decembrie in revista Nature, pune in lumina procesele fundamentale care contribuie la dezvoltarea unor functii cerebrale importante, precum invatarea, memoria si navigarea spatiala. Noile cercetari sugereaza ca migratia neuronala extensiva continua si dupa nastere. Astfel, cercetatorii au demonstrat ca un subset…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol si foto: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

13:41, 15.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Cercetatorul care a șocat lumea modificand genetic, in secret, 3 copii și-a reluat cercetarile. Spune ca e „mandru” de ce a facut

17:55, 01.04.2024 - Cercetatorul chinez care a ajuns la inchisoare pentru rolul sau in crearea primilor copii modificați genetic din lume spune ca s-a intors in laborator, pentru a face cercetari legate de tratamentul bolii Alzheimer și al altor boli genetice, relateaza The Guardian.

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…

Studiu. Algoritmii TikTok promoveaza conținutul misogin extrem, pe care il interpreteaza ca forma de divertisment

20:10, 06.02.2024 - Studiul realizat de echipe de experți din cadrul University College London și Universitații din Kent arata o majorare de pana la patru ori a nivelului de conținut misogin pe care algoritmul TikTok il promoveaza, pe o perioada de cinci zile de monitorizare. Cercetarea demonstreaza cum acest tip de conținut…


Ce parere ai despre aceasta stire?