Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Tratarea cu sterozi a bolnavilor de Covid-19 aflaţi în stare critică reduce riscul de deces cu 20%; OMS şi-a revizuit recomandarea faţă de acest tratament

Publicat:

Analiza, care a colectat date din studii clinice separate referitoare la doze scazute de hidroxicortizon, dexametazona si metilprednisolon, arata ca steroizii imbunatatesc ratele de supravietuire ale pacientilor bolnavi de Covid-19 internati la terapie intensiva. ”Acest lucru este echivalent cu supravietuirea a circa 68% dintre pacientii cei mai bolnavi de Covid-19 dupa tratamentul cu corticosteroizi, comparativ cu circa 60% in cazul absentei corticosteroizilor”, arata un comunicat al cercetatorilor. Coordonatoarea OMS pentru tratamente clinice, , a spus ca agentia si-a actualizat recomandarea…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Pericolul din bauturile tale preferate! Ce conțin, cu adevarat, energizantele. Puțina lume citește eticheta

15:46, 28.03.2024 - Ridici cutia și citești lista nesfarșita de ingrediente pe care nu prea le ințelegi. Ce conține, de fapt, un energizant? Probabil ca la asta se gandește toata lumea in momentul in care consuma aceasta bautura.Totuși, ceea ce conține pare adesea ca este inventat. Și așa este, pentru ca unele dintre ingrediente…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul de cancer

10:50, 07.03.2024 - Descoperirile subliniaza importanța investigarii oricarei scaderi neașteptate in greutate și a menținerii unui stil de viața sanatos pentru prevenirea bolilor și imbunatațirea calitații vieții. The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Studiu: Munca de acasa poate avea beneficii pentru sanatate

16:00, 18.02.2024 - Cu toate acestea, lucratorii de la distanta sunt, de asemenea, mai predispusi sa manance gustari, sa bea mai mult, sa fumeze mai mult si sa se ingrase, a constatat studiul cercetatorilor de la Agentia pentru Securitatea Sanatatii din Marea Britanie (UKHSA) si King’s College din Londra. Iar angajatorii…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…


Ce parere ai despre aceasta stire?