Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu DENT ESTET privind sănătatea dentară la copii: „Aproape jumătate dintre părinți își duc copilul la dentist pentru o igienizare mai rar de o dată la 2 ani”

Publicat:

Doar 2 din 10 parinți știu ca dinții temporari (de lapte) se schimba abia in jurul varstei de 10-12 ani. 45% dintre respondenți declara ca prima durere de dinți a copiilor, asociata cu o carie ce necesita intervenție imediata, a aparut intre 0 si 3 ani. Durerea și disconfortul provocate de cariile netratrate pot afecta somnul, concentrația și performanțele școlare ale copilului. Din cauza unei igiene precare și a vizitelor tardive la dentist, obturațiile (plombele) dentare sunt cele mai solicitate tratamente stomatologice la copiii sub 12 ani. Barometrul DENT ESTET este principala sursa de informații…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Copiii si parintii, invitati sa spuna de ce are nevoie Capitala pentru a deveni un oras prietenos cu cei mici

16:50, 13.04.2024 - Primaria Capitalei si Reprezentanta UNICEF in Romania invita copiii, adolescentii si parintii din Bucuresti sa raspunda la doua chestionare referitoare la felul in care trebuie sa arate un oras prietenos cu cei mici.

Copiii din Romania sunt cei mai afectați de saracie, la nivel european

09:50, 05.04.2024 - Romania se situeaza pe primul loc, la nivel european, in topul tarilor in care copiii si tinerii sunt puternic afectati de saracie. Datele din anul 2021, luate in calcul in elaborarea unei strategii pentru sprijinirea parintilor, arata ca peste 40% dintre copiii si tinerii romani din grupa de varsta…

Romania este pe primul loc la nivel european in topul țarilor in care copiii și tinerii sunt foarte afectați de saracie 

09:46, 05.04.2024 - Romania se situeaza pe primul loc, la nivel european, in topul tarilor in care copiii si tinerii sunt puternic afectati de saracie. Datele din anul 2021 arata ca peste 40% dintre copiii si tinerii romani cu varste intre 0-17 ani se aflau in risc de saracie sau excluziune sociala, reiese dintr-un document…

Romania se situeaza pe primul loc, la nivel european, in topul tarilor in care copiii si tinerii sunt puternic afectati de saracie

22:31, 04.04.2024 - Romania se situeaza pe primul loc, la nivel european, in topul tarilor in care copiii si tinerii sunt puternic afectati de saracie. Datele din anul 2021, luate in calcul in elaborarea unei strategii pentru sprijinirea parintilor, arata ca peste 40% dintre copiii si tinerii romani din grupa de varsta…

Ministrul Sanatații: '80% dintre copiii cu malformatii cardiace se opereaza in Romania'

12:30, 13.03.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri ca in prezent in Romania se opereaza 80% din copiii cu malformatii cardiace, relateaza Agerpres. "Daca in urma cu zece ani 80% din copiii din Romania care aveau malformatii cardiace trebuiau sa caute o solutie in afara tarii, in momentul…

„Gras si frumos nu este de actualitate!” – Obezitatea face ravagii in randul copiilor

05:21, 05.03.2024 - Copiii secolului XXI sunt victimele unei „pandemii” de obezitate, care vine cu riscuri pe termen lung privind sanatatea acestora. Datele din Atlasul Mondial al Obezitații – publicat de World Obesity Federation in urma doua zile, in contextul in care pe 4 martie se marcheaza anual Ziua Mondiala a Sanatatii,…

Romania, in top in UE in privința copiilor victime ale accidentelor rutiere

16:05, 27.02.2024 - In privința numarului copiilor care sunt victime ale accidentelor rutiere, țara noastra se plaseaza pe primele locuri in Uniunea Europeana. Potrivit unor statistici, aproximativ 100 de copii iși pierd viața in urma acestor accidente. O verificare a Brigazii Rutiere a evidențiat ca parinții neglijeaza…

Durerile „de creștere” apar la jumatate dintre copii

00:16, 15.02.2024 - Intre 3 și 12 ani cei mai mulți copii se confrunta cu dureri de picioare care le fac dificil somnul, noaptea. Deși ele sunt cunoscute ca dureri „de creștere”, in realitate nu exista nicio dovada ca ar fi cauzate de puseele de creștere a oaselor, așa cum multa vreme s-a crezut. Sunt pur și simplu dureri…


Ce parere ai despre aceasta stire?