Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Strategia de geniu prin care ucrainenii i-au păcălit pe ruși în Harkov. „A fost o mare operațiune specială de dezinformare” (Guardian)

Publicat:

Mult anunțata contraofensiva din sud a ucrainenilor a fost o campanie de dezinformare pentru a distrage Rusia de la adevarata ofensiva, și anume in regiunea Harkov, scrie , citand oficiali din cadrul forțelor speciale ale Ucrainei. continua sa avanseze rapid in nord-estul țarii, eliberand mai mult de o treime din regiunea Harkov ocupata in doar trei zile. Majoritatea cuceririlor au fost confirmate sambata de Ministerul rus al apararii.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ucraina a evacuat aproape 10.000 de persoane din regiunea Harkov. Rusia anunța cucerirea unui sat de langa Vovceansk

15:25, 18.05.2024 - Aproape zece mii de persoane au fost constranse sa-si paraseasca locuintele din regiunea Harkov, in nord-estul Ucrainei, in urma unor atacuri terestre ale fortelor armate ruse, relateaza AFP.

Rusia anunța ca a ocupat inca patru sate din regiunea Harkov

16:10, 12.05.2024 - Ministerul rus al Apararii a anuntat duminica ocuparea a inca patru sate in provincia Harkov in partea de nord-est a Ucrainei, dupa alte cinci sate ocupate cu o zi in urma in aceeasi provincie, relateaza agentiile internationale de presa.

Rușii continua atacurile in regiunea Harkov. Rusia susține ca a ocupat cinci sate de langa granița dupa incursiunea de vineri

21:55, 11.05.2024 - Lupte aprige au continuat sambata in regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei aproape de granița cu Rusia, la o zi dupa ce forțele ruse au incercat sa strapunga apararea ucraineana, insa ucrainenii au reușit pana acum sa le respinga atacurile, iar acestea nu au reușit sa avanseze.

Rusia susține ca a cucerit cinci sate in regiunea ucraineana Harkov si unul in Donetk

18:45, 11.05.2024 - Ministerul rus al Apararii a anuntat sambata ca fortele sale au cucerit cinci sate de frontiera in regiunea ucraineana Harkov, unde Moscova a lansat vineri o ofensiva, exploatand avantajul sau tot mai mare pe campul de lupta din estul Ucrainei, relateaza Reuters.

Razboi in Ucraina, ziua 807. Zelenski confirma ca Rusia a lansat o ofensiva in regiunea Harkov: "Eram pregatiți!"

23:05, 10.05.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 807. Numeroase blindate rusești au atacat vineri granița din nord-estul Ucrainei. De asemenea, regiunea ucraineana Harkov a fost puternic bombardata. Ucrainenii au respins atacurile și au trimis in zona intariri, deoarece cred ca r

Zelenski i-a indemnat pe ucraineni sa-și indrepte rugaciunile de Paste catre soldații din prima linie a frontului

12:10, 05.05.2024 - "Sa ne rugam unii pentru altii. Cand ne apropiem cu totii unii de altii, nu mai suntem straini unii de ceilalti", afirma Zelenski imbracat intr-o camasa traditionala ucraineana- visivanka- si pantalonii sai de tip militar intr-o inregistrare video postata pe aplicatia de mesagerie Telegram, potrivit…

Ucrainenii au atacat cu drone doua rafinarii de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO

13:25, 27.04.2024 - Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a lansat drone asupra a doua rafinarii de petrol și a unui aerodrom militar din regiunea Krasnodar din Rusia in noaptea de vineri spre sambata, a declarat o sursa din forțele de securitate și aparare pentru Kyiv Independent.

Evacuare fortata a familiilor cu copii in regiunea Harkov. Ucrainenii retrag civilii din calea bombelor rusești

23:10, 11.04.2024 - Autoritatile din regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), care a fost puternic lovita de bombardamente rusesti, au ordonat evacuarea fortata a familiilor cu copii din 47 de sate din apropierea frontierei.


Ce parere ai despre aceasta stire?