Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sindromul Münchausen sau bolnavii închipuiţi: de ce unii oameni vor cu orice preţ să obţină statutul de pacienţi

Publicat:

Cuvantul de ordine in acesta tulburare - legata, ca denumire, de baronul von Munchausen, cunoscut pentru povestile sale uluitore, majoritatea inventate - este mitomania.   “Aceasta tulburare psihica face parte din categoria tulburarilor factice si se refera la acele simptome somatice sau psihologice imaginare produse de individ cu scopul de a-si asuma rolul de bolnav. Diferenta dintre tulburarile factice si simulare consta in scopul urmarit de persoana. In cazul simularii, factorii motivationali sunt exteriori si vizeaza obtinerea unui beneficiu material sau evitarea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul trist despre femeile din Romania: Jumatate se simt rușinate de corpul lor, șase din zece țin diete extreme

04:15, 09.03.2024 - Șase din zece fete au incercat diete extreme sau periculoase pentru a crește sau a scadea in greutate. Asta din cauza presiunilor pe care le resimt din pricina imaginilor promovate in media, inclusiv pe rețelele de socializare. O alta cauza este reprezentata de criticile aduse din partea baieților…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Cum sa tratam corect buzele crapate

05:30, 28.02.2024 - Uscaciunea și craparea buzelor constituie unele din cele mai intalnite simptome ale expunerii la frig in perioada iernii. Variațiile de temperatura, vantul puternic și umiditatea sunt doar cațiva dintre factorii care produc apariția descuamarii și fisurilor la nivelul buzelor. Sindromul de buze uscate…

Fermierul Theodor Ichim, FAPPR: „Noi ne descurcam pe persoana fizica, fiecare cum poate”

09:21, 23.02.2024 - Theodor Ichim, președintele  Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din Romania ( FAPPR), atrage atenția situației dificile in care se afla fermierii romani, care niciodata n-au trecut prin clipe așa de grele. Adevarul este ca aceștia au ajuns sa se descurce pe cont propriu in mare…


Ce parere ai despre aceasta stire?