Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Simpozionul Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic” – ediția a II-a, Mănăstirea Pângărați (Neamț)

Publicat:

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este partener in derularea celei de-a II-a ediții a Simpozionului Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic”, organizat de și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor, Manastirea Pangarați (Neamț), in perioada 19 – 20 mai 2023. La evenimentul de deschidere, care va avea loc vineri, 19 mai 2023, de la ora 11.00, participa: arhim. , stareț al Manastirii Pangarați; dr. Senica Țurcanu, șef al Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, ,…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Expoziția „Iulia Halaucescu – Confesiuni cromatice la centenar 1924-2024”

09:21, 31.03.2024 - Vernisajul expoziției „Iulia Halaucescu – Confesiuni cromatice la centenar 1924-2024”, va avea loc duminica, 31 martie 2024, incepand cu ora 17.00, la Muzeul de Arta Piatra Neamț. Evenimentul se va desfașura in prezența scriitorilor Grigore Ilisei și Emil Nicolae. Expoziția este organizata cu prilejul…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Marcel Pascali: "Știința trebuie sa devina și ea parte a patrimoniului nostru național"

18:21, 23.03.2024 - In Moldova, sfera creativitații științifice in rindul tinerilor este complet distrusa, iar aceasta este o mare problema care trebuie rezolvata urgent. O astfel de opinie exprimat intr-un interviu pentru Noi.md custodele Muzeului de Istorie a Invațamintului din Moldova, Marcel Pascali. El a menționat…

Hortensia Masichievici-Mișu: „Interferențe”, la Muzeul de Arta Iași

17:25, 22.03.2024 - Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași aduce din nou in atenția publicului colecția de grafica, propunand vizitatorilor, in perioada 28 martie – 30 aprilie 2024, la Palatul Culturii din Iași, o expoziție semnata Hortensia Masichievici-Mișu, sub titlul „Interferențe”. Din…

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, partener al Muzeului de Istorie a Moldovei in cadrul expozitiei Lulele, imamele si tabachere. De la Kustenge la Iasbazar

10:26, 19.03.2024 - Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National "Moldova" Iasi, in parteneriat cu Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, organizeaza la Palatul Culturii din Iasi, in perioada 20 martie ndash; 12 mai 2024, expozitia "Lulele, imamele si tabachere. De la Kustenge la Iasbazar".…

(AUDIO/FOTO) La Iași a fost semnat contractul de reabilitare și modernizare a sediului Filarmonicii „Moldova”

06:40, 26.02.2024 - La Iași a fost semnat, duminica, contractul de reabilitare și modernizare a sediului Filarmonicii „Moldova”. Fiind vorba despre o cladire „de patrimoniu”, lucrarile se vor executa cu fonduri europene. Proiectul de reabilitare are o valoare de 10 milioane de euro, iar la aceasta suma se vor adauga alte…

O calatorie prin istorie: De la deschiderea muzeului Brukenthal, la victoria comuniștilor in Moldova

09:05, 25.02.2024 - Pe 25 februarie au avut loc momente cruciale, care au modelat lumea culturala, politica și sociala. De la inaugurarea unor instituții de cultura care pastreaza patrimoniul comun, pana la schimbari politice care au reconfigurat harta puterii și discursuri care au zguduit temeliile ideologice, aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?