Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sforăi? Iată ce boli poţi avea

Publicat:

Boli cardiovasculare

Apneea in somn este strans legata de bolile cardiovasculare – hipertensiune arteriala, probleme coronariene – care, in final sa conduca la infarct.

De asemenea, intensitatea sforaitului are legatura cu riscul de ateroscleroza carotida. Cu cat sforai mai mult si mai puternic noaptea, cu atat creste riscul de a face infarct in timpul somnului.
Oamenii care sforaie au probleme si cu ritmul cardiac. Cei care sufera de apnee in somn sunt predispusi unor episoade de fibrilatie atriala, cea mai comuna forma de aritmie.
 
Reflux gastroesofagian

Refluxul

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Substanța care ar putea explica explozia de cancere și tumori la tineri: Se gasește din plin in carnea roșie și zahar

22:40, 19.04.2024 - Oamenii de știința cred ca au descoperit o veriga lipsa intre modul in care consumul de junk food crește riscul de cancer. Un studiu recent  a descoperit ca substanțele chimice produse atunci cand se consuma junk food cresc riscul de cancer. Alimentele nesanatoase, precum carnea roșie și zaharul, ar…

De ce te trezești noaptea cu pofta de dulciuri. Obiceiul care nu iți da pace in timpul somnului

15:06, 12.04.2024 - In miezul nopții, in timp ce majoritatea oamenilor se odihnesc in liniște, exista un fenomen care ii tulbura pe mulți: trezirea brusca cu o dorința puternica de dulciuri. Aceasta nevoie intensa de a satisface pofta de zahar poate parea inexplicabila, dar specialiștii in sanatate susțin ca exista un…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Ministrul Agriculturii nici nu vrea sa auda de inchiderea hypermarket-urilor in weekend: 'In timpul saptamanii toata lumea munceste, toata lumea are probleme'

13:50, 23.03.2024 - Ministrul Agriculturii Florin Barbu nu este de acord cu propunerea ca hipermarket-urile sa fie inchise sambata si duminica pentru a avantaja micii retaileri. ”Timpul dumneavoastra liber acela este, in weekend. In timpul saptamanii toata lumea munceste, toata lumea are probleme”, a sustinut ministrul…

De ce nu se sufoca balenele si delfinii cand dorm, daca au nevoie de aer pentru a supravietui?

13:20, 19.03.2024 - Diferența fundamentala intre mamiferee terestre și cele marine este ca acestea din urma sunt respiratori conștienți, adica iși pot controla respirația. Oamenii, de exemplu, sunt respiratori inconștienți, plamanii funcționand automat in timpul somnului, scrie desprelume.ro. Toate balenele și delfinii…

Ziua Mondiala a Somnului. Complicațiile cardiovasculare ale apneei in somn

05:15, 15.03.2024 - La data de 15 martie 2024, la nivel internațional, este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Tema propusa pentru acest an este “Echitatea in somn pentru sanatatea globala”. Somnul este esențial pentru sanatate, așa cum bine știm, iar problemele legate de afecțiunile somnului iși pot spune notabil cuvantul.…

Crima care a ȘOCAT: barbat, injunghiat mortal intr-un bar! Scandal in timpul unei partide de biliard

17:25, 20.02.2024 - Crima care a șocat toata comunitatea a avut loc in comuna Salcia unde victima s-a intalnit cu cațiva cunoscuți la barul din sat. Dupa lasarea serii barbații s-ar fi luat la cearta in timpul unei partide de biliard, moment in care unul dintre aceștia a scos cuțitul și și-a injunghiat mortal partenerul…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?