Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SFÂNTUL ILIE, aducătorul de ploi: tradiții, superstiții și obiceiuri - ce NU au voie să facă astăzi creștinii!

Publicat:

Sfântul Ilie este cinstit de creștini, astazi, ca aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani și jumatate de seceta, dar și ca divinitate populara a Soarelui și a focului, atestata prin numeroase tradiții și datini.

Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, sarbatorit în 20 iulie, a fost fiul lui Sovac, un preot al Legii Vechi, care locuia în cetatea Tesve din Galaad (Israel). De la aceasta cetate provine numele de Tesviteanul al proorocului.

Ilie se bucura de o cinstire deosebita din partea Bisericii, ziua praznuirii…

Citeste articolul mai departe pe reporterntv.ro…  

Sursa articol: reporterntv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși: Pelerinajul de Florii este binecuvantare pentru cetate si simbol al prieteniei oamenilor cu Hristos

12:36, 29.04.2024 - "Acest pelerinaj de Florii este, cum spuneam si altadata, procesiune in comuniune si adunare in miscare. O multime de parohii, de manastiri se aduna si merg in procesiune, formand o icoana a comuniunii bisericesti a celor care au postit 40 de zile si se pregatesc pentru ultima perioada a postului Sfintelor…

Pelerinajul de Florii in București, sambata, 27 aprilie

22:15, 25.04.2024 - In ajunul marii sarbatori a Intrarii Domnului in Ierusalim (Floriile), sambata, 27 aprilie, are loc in București Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni din Capitala și din județul Ilfov. Acest eveniment religios-misionar este organizat de…

Poți sa bei apa inainte de impartașanie? Sfanta Impartașanie – reguli pentru credincioși

16:06, 24.04.2024 - In fiecare an, in perioada de dinainte de Paște, creștinii se indreapta cu mic, cu mare catre biserici pentru a primi Sfanta Taina a Impartașaniei, care este unul dintre cele mai sacre și mai importante ritualuri ale creștinismului. Sfanta Impartașanie are o profunda incarcatura simbolica și spirituala…

ISTORIA BISERICII Dupa Sinodul Ecumenic din anul 325 de la Niceea, Sfanta Elena s-a indreptat catre Ierusalim

11:41, 08.04.2024 - Sfantul Constantin a fost proclamat imparat dupa moartea tatalui sau, Constantiu Chlor. Acest lucru l-a pus in conflict imediat cu Maxențiu, un tanar care aspira la titlul imperial. Inaintea bataliei, Sfantul Imparat Constantin s-a rugat lui Dumnezeu al creștinilor pentru succes in lupta din ziua urmatoare,…

Sustineti construirea Sanctuarul Martirilor și Marturisitorilor Romani ai Secolului XX

17:11, 04.04.2024 - Sanctuarul Martirilor și Marturisitorilor Romani ai Secolului XX este dedicat Fericiților Episcopi Martiri și reprezinta una dintre modalitațile prin care Eparhia Greco-Catolica de Maramureș se ingrijește de perpetuarea memoriei celor care s-au jertfit pana la sacrificiul propriei vieți, din dragoste…

Dupa impartașanie poți manca de dulce? Ce spun preoții, de fapt

16:10, 02.04.2024 - Impartașania este o taina sfanta de baza a Bisericii, alaturi de sfantul Botez și Spovedania. Se spune ca este cununa Tainelor, cea care unește omul cu Dumnezeu prin trupul și sangele Lui. Dar mulți creștini se intreaba daca dupa impartașanie poți manca de dulce? La ce trebuie sa fii atent dupa ce te…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Mesaj pentru credincioși, din partea mitropolitului Clujului, IPS Andrei, cu ocazia Postului Mare!

14:35, 17.03.2024 - IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a adresat credincioșilor un mesaj la inceputul Postului Paștilor, Postul Mare. „Luni, 18 martie 2024, incepem Postul Paștilor. Unora li se pare o mare greutate postirea. De fapt, postirea…


Ce parere ai despre aceasta stire?