Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Se fac înscrieri pentru participarea la Universitatea de Vară Râmnicu Sărat — Închisoarea tăcerii

Publicat:

Studenții care doresc sa studieze regimul comunist se pot inscrie la Universitatea de Vara de la Ramnicu Sarat pana pe 10 iulie. Institutul de Investigare a și in parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer a deschis la sfarșitul lunii iunie aplicațiile pentru cea de-a X-a ediție a a Universitații de Inchisoarea tacerii, care va avea loc in perioada 21 — 28 august 2016. Universitatea de este prima de acest fel din Romania destinata studierii sistemului represiv comunist. Programul iși propune sa analizeze modalitațile…

Citeste articolul mai departe pe stiridebuzau.ro…  

Sursa articol: stiridebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

DAS Deva reia colaborarea cu Universitatea de Vest – pentru practica studențeasca

09:30, 08.05.2024 - Studenții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universitații de Vest din Timișoara vor desfașura stagii de practica in cadrul Direcției de Asistența Sociala Deva, in urma incheierii unui nou parteneriat intre cele doua instituții, aprobat de Consiliul Local la finele lunii aprilie 2024.…

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Ramnicu Sarat

20:11, 26.04.2024 - – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a Guvernului Romaniei organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala.…

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea sa acorde 12 burse de performanța științifica. Calendar și condiții de acordare

16:55, 23.04.2024 - Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea sa acorde 12 burse de performanța științifica. Calendar și condiții de acordare Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea sa acorde 12 burse de performanța științifica. Calendar și condiții de acordare In ciuda efortului ce trebuie depus pentru obținerea acesteia, cuantumul…

Universitatea de Științele Vieții Iași: Conferința Internaționala: ”Viitorul producției agroalimentare”

10:31, 10.04.2024 - Consulatul Regatului Țarilor de Jos de la Iași, in parteneriat Ambasada Regatului Țarilor de Jos in Romania și cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV Iași), au deosebita onoare de a organiza și de a va invita la Conferința Internaționala: ”Viitorul producției agroalimentare”,…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Roberta Metsola, in dialog cu studenții romani: Spațiul Schengen nu e complet pana nu intra și Romania

17:45, 06.03.2024 - ”Spațiul Schengen nu e complet pana nu intra și Romania”, a declarat miercuri presedinta Parlamentului European Roberta Metsola la intalnirea cu studentii Universitatii din Bucuresti, care s-a desfașurat la Opera Nationala. ”In decembrie 2022, cand am fost in București (…) v-am spus ca, in timpul mandatului…

(AUDIO) „Muzeul in continuare”, proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova

14:20, 26.02.2024 - Un inedit proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova va pune in valoare personalitatea marelui poet național, Mihai Eminescu. In principal, se dorește o extindere a Muzeului Eminescu de la Memorialul Ipotești in cadrul Universitații de Stat «Alecu Russo» din Balți. Cu detalii, Gina Poenaru:…


Ce parere ai despre aceasta stire?