Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Râmnicu Sărat

Publicat:
Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Râmnicu Sărat

Institutul de Investigare a și (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala. Aceasta inițiativa permite demararea demersului de amenajare a unui memorial dedicat victimelor comunismului și […] pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la a fost publicat prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol si foto: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Un eveniment CSN Meridian: Numaratoarea inversa pana la alegerile europene: ce reprezinta ele pentru muncitorul roman?

15:15, 27.04.2024 - Vineri, la Phoenicia Grand Hotel din București, Confederația Europeana a Sindicatelor Independente (CESI) și Confederația Sindicala Naționala Meridian din Romania (CSN Meridian) au organizat o importanta dezbatere care continua seria evenimentelor “WeEP24” (Implicarea lucratorilor in alegerile europene…

Un timișorean a venit la furat in Zalau

14:15, 26.04.2024 - In data de 26 aprilie, in urma administrarii probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalau au dispus reținerea, pentru 24 de ore, in Centrul de Reținere și Arestare Preventiva al Inspectoratului de Poliție Județean Salaj fața de un barbat de 35 de…

Un avion a aterizat de urgenta pe Aeroportul International Timisoara in urma unei amenintari cu bomba

11:35, 19.04.2024 - Panica in noaptea trecuta pentru pasagerii unui zbor care a plecat dintr-un oraș din Polonia spre Hurghada, in Egipt. Planul rosu de interventie a fost activat dupa o amenintare cu bomba prin telefon, care s-a dovedit in cele din urma falsa. Aeronava care venea de la Wroclaw a aterizat de urgenta la…

Un nou film din seria „Arhitecție in memoria orașului”, proiectat la Timișoara

18:25, 18.04.2024 - Seria filmelor documentare intitulate generic „Portret vertical – arhitecți in memoria orașului”, prin care filiala timișoreana a Ordinului Arhitecților din Romania invita publicul la o incursiune inedita și captivanta in istoria construita a Timișoarei rememorand contribuția unora din cei mai valoroși…

Un triplu atac ucigaș lansat miercuri de trupele ruse la Cernihiv, localitate din nordul Ucrainei. Cel puțin 17 morți și circa 60 raniți

20:21, 17.04.2024 - Trei puternice explozii s-au auzit in Cernihiv, dupa care a urmat haosul. Cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața și circa 60 au fost ranite in cursul unor puternice bombardamente operate de armata rusa miercuri, 17 aprilie. Iar bilanțul de mai sus nu este inca definitiv. Dupa acest nou episod ucigaș…

ROST – In cautarea satului pierdut Copaciș și a bisericii satului

10:35, 06.04.2024 - In Maramureș se intampla lucruri frumoase și inedite. Aflam, printre altele, despre sate care au existat candva, despre oameni care au scris istorieși despre care se știu foarte puține lucruri și lista ar putea continua. „Din nou in Copaciș, in cautarea satului ce disparut la cumpana secolelor XVII-XVIII,…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?