Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Se apropie depresia de toamnă - Cum poți să te ferești de stările negative aduse de schimbarea anotimpului

Publicat:

In acest articol, vom explora cauzele, simptomele și, cel mai important, strategiile de prevenire ale acestei afecțiuni.1. Ce este depresia de toamna?Depresia de toamna este o forma de tulburare afectiva sezoniera (TAS) care apare in mod tipic in lunile de toamna și iarna, cand lumina zilei incepe sa scada. Acest fenomen poate dura pana in primavara, cand zilele incep sa se prelungeasca.2. Cauzele depresiei de toamnaLipsa luminii naturale: Reducerea orei de lumina poate afecta ritmul circadian al organismului și poate duce la dezechilibre hormonale, cum ar fi scaderea serotoninei - un neurotransmițator…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum pot ochelarii de soare sa iti afecteze ochii

12:40, 02.05.2024 - Odata cu venirea sezonului cald, soarele incepe sa straluceasca mai puternic, motiv pentru care este esențial sa ne protejam ochii de razele ultraviolete care sunt daunatoare. Principala modalitate prin care ne putem proteja vederea de razele solare o reprezinta ochelarii de soare, care au in spate…

Obiceiurile care grabesc procesul de imbatranire. Majoritatea romanilor se confrunta cu așa ceva

21:20, 24.04.2024 - Obiceiurile care accelereaza procesul de imbatranireFumatul: Fumatul reduce speranța de viața și afecteaza grav sanatatea pielii și plamanilor prin expunerea la substanțe chimice nocive și reducerea aportului de oxigen. Renunțarea la fumat poate inversa unele dintre aceste efecte.Expunerea excesiva…

Depresia: Lumina la capatul Tunelului – Analiza și cai de tratare eficiente

12:21, 05.04.2024 - Depresia este o tulburare mentala comuna și grava care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Este caracterizata de sentimente persistente de tristețe, lipsa de interes sau placere in activitați obișnuite și o serie de simptome suplimentare care pot afecta capacitatea de a funcționa in viața…

Tinitus: ce este și cum sa il previi

18:41, 02.04.2024 - Deși nu are neaparat o semnificație patologica grava, tinitusul este un simptom are se poate dovedi debilitant și profund deranjant. Citește in continuare pentru a descoperi cum se manifesta acesta, ce alte semne il pot insoți, care sunt cele mai frecvente cauze care il pot determina și ce opțiuni de…

Cum iți poți menține dinții sanatoși pe termen lung. Sfaturi de la specialiști

12:31, 01.03.2024 - Menținerea sanatații dentare pe termen lung necesita un angajament constant și consecvent fața de igiena orala. Ingrijirea adecvata a dinților nu se rezuma doar la curațarea lor cu regularitate, ci implica și controale stomatologice regulate și adoptarea unui stil de viața sanatos și a unei alimentații…

Vrei sa-ți ajuți corpul sa-și mențina vitalitatea? Iata care sunt cele mai cunoscute vitamine și ce efecte benefice au asupra organismului tau

21:45, 09.02.2024 - Tot mai multa lume iși dorește o viața lunga și un corp sanatos, iar atenția acordata alimentației și necesitaților nutriționale devin aspecte cruciale in acest demers. In acest sens, vitaminele joaca un rol semnificativ in menținerea funcțiilor organismului și prevenirea diverselor afecțiuni. Aceste…

Expunerea femeilor insarcinate la ftalati, una dintre cauzele nașterilor premature

12:15, 07.02.2024 - Expunerea femeilor insarcinate la ftalati este una dintre cauzele nașterilor premature. In SUA, de exemplu, in urma unui studiu s-a descoperit faptul ca una din zece femei gravide nasc inainte de termen tocmai din cauza acestor substanțe chimice care se regasesc in plastic.

Vitamina D – esențiala pentru menținerea energiei și a starii de spirit optime

00:11, 07.02.2024 - Vitamina D joaca un rol important in absorbția calciului și menținerea sanatații osoase, iar deficitul poate contribui la diverse probleme de sanatate. Vitamina D este cel mai bine asimilata prin expunerea la lumina solara. Atunci cand razele ultraviolete (UV) ating pielea, declanșeaza procesul de conversie…


Ce parere ai despre aceasta stire?