Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scorţişoara este bună pentru diabetici (studiu)

Publicat:

Consumul de scortisoara actioneaza favorabil asupra glicemiei pe stomacul gol si nivelului de colesterol la pacientii diabetici. Mai multe studii au pus in evidenta efectul benefic al scortisoarei asupra glicemiei si lipidelor, datorita actiunii uneia din componentele sale principale, cinamaldehida, scrie passionsante.be.

In cazul diabetului de tip 2 (DT2), acest beneficiu fusese sugerat, insa erau necesare cercetari suplimentare pentru lamurirea lui. O echipa de cercetatori de la of din California (SUA) a realizat o meta-analiza, strangand date din…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alphabet a prezentat marti functii de inteligenta artificiala incluse in afacerile sale, inclusiv un chatbot Gemini mai performant si imbunatatiri ale serviciului sau de cautare

22:55, 14.05.2024 - Anunturile subliniaza eforturile Google de a-si reimprospata produsele de la lansarea ChatGPT de catre OpenAI, sustinuta de Microsoft, in 2022, care a uimit publicul, amenintand domnia indelungata a titularului asupra cautarii online si AI. Printre cele mai recente noutati ale Google se numara o completare…

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentul

18:36, 02.05.2024 - Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentulPrimele analize efectuate asupra carnii de pește care a ucis-o pe fetița de 15 ani din Calarași, au dezvaluit mari probleme. Carnea era plina de…

De ce nu ne putem aminti primii ani din viața?

11:35, 24.03.2024 - De ce nu ne putem aminti primii ani din viața? Despre faptul ca majoritatea oamenilor nu au amintiri din perioada de dinaintea varstei de trei ani s-a scris pentru prima data la finalul secolului al XIX-lea. Mai exact, in 1895, intr-un studiu din American Journal of Psychology, studiu semnat de o psihologa…

Barbatii diabetici, mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza diferențelor de metabolism (studiu)

14:40, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE, citata de Agerpres.

Barbatii diabetici sunt mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza metabolismului celular (studiu)

14:31, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE. Aceasta este concluzia unui studiu international…

Studiu: femeile au aceleași beneficii de sanatate ca barbații dupa perioade mai scurte de activitate fizica

09:21, 09.03.2024 - Pentru scaderea riscului de mortalitate cu 18%, barbații trebuie sa practice 300 de minute de activitate fizica moderat-intensa (AFMI) pe saptamana, insa femeile obțin rezultate similare dupa numai 140 de minute. Mai mult decat atat, in condițiile realizarii a 300 de minute saptamanale de AFMI, femeile…

„Cu un zambet mai aproape de sanatate!” – Campanie de informare și prevenție a sanatații orale

11:00, 04.03.2024 - In luna martie se deruleaza campania de informare, educare, comunicare „Cu un zambet mai aproape de sanatate!” a carei tema urmarește sa atraga atenția asupra importantei sanatatii orale ca parte a sanatații generale și cunoașterea metodelor adecvate de prevenire a afecțiunilor oro-dentare. Aceasta…


Ce parere ai despre aceasta stire?