Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sãnãtate: Tratamentul ­antihipertensiv

Publicat:


In acest numar vom discuta despre tratamentul hiperten­siunii arteriale si vom insista asupra metodelor nefarmacologice, adica nemedicamentoase, intrucat tratamentul medicamentos revine exclusiv medicului.
Scopul tratamentului antihipertensiv este de a reduce complicatiile cardiovasculare si renale determinate de HTA.
Obiectivele tratamentului sunt:
reducerea valorii tensiunii arteriale la valorile tinta si anume 130/80 mmHg,
– diminuarea riscului cardiovascular.

Principiile tratamentului:
1. Tratamentul se face in mod individualizat, in functie…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Presedintele CNAS: Noul contract-cadru va include pachete de servicii pentru persoanele neasigurate

16:45, 22.05.2024 - Contractul-cadru care va intra in vigoare dupa 1 iulie si in care se va mentine aceeasi valoare a punctului serviciilor medicale prevede, ca noutate, pachete de servicii pentru persoanele neasigurate in scopul depistarii unor afectiuni grave (cancer, hepatita, HIV/SIDA la gravide), a anuntat presedintele…

Presedintele CNAS susține ca romanii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați, de la 1 iulie

10:35, 11.04.2024 - Persoanele neasigurate vor avea aceleasi drepturi ca si persoanele asigurate, incepand cu data de 1 iulie, potrivit șefei Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Valeria Herdea.Valeria Herdea a declarat ca se doreste semnarea unui nou contract-cadru care va avea o serie de modificari, dar „nu…

Uleiul CBD și potențialul sau pentru ameliorarea insomniilor

17:05, 20.03.2024 - Insomnia este o afecțiune comuna care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Dificultatea de a adormi sau de a menține un somn odihnitor poate avea un impact semnificativ asupra calitații vieții și a sanatații generale. In cautarea unor soluții naturale pentru tratarea insomniilor, mulți oameni…

Ce tip de lentile de contact ți se potrivește cel mai bine 

17:05, 19.03.2024 - Alegerea lentilelor de contact adecvate este esențiala pentru confortul și sanatatea ochilor tai. Totuși, trebui sa ai in vedere anumite criterii inainte de a alege lentilele potrivite pentru tine. Stilul de viața sau umarul de dioptrii sunt criterii care pot influența alegerea. Acest articol te va…

BAT Romania lanseaza o noua invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate

09:00, 19.03.2024 - Obiectivele BAT in domeniul sustenabilitații sunt clare: - zero emisii de dioxid de carbon la nivelul intregului lanț valoric pana in 2050;- reducerea cu 50% a emisiilor pentru Scopul 1 și 2 pana in 2030 fața de valoarea de referința din 2020;- reducerea cu 25% a deșeurilor pana in 2025 in siturile…

15 martie, Ziua Mondiala a Somnului. Care sunt persoanele predispuse la tulburari de somn și efectele lipsei acestuia

14:51, 15.03.2024 - In fiecare an, in ziua de vineri a celei de-a doua saptamani intregi a lunii martie, la nivel mondial este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Ziua mondiala a somnului este promovata de Societatea Mondiala a Somnului, organizatie aparuta in 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federatia Mondiala a…

Dieta 333: cum funcționeaza regimul care promite sa ajute atat la slabit cat și la un stil de viața sanatos

16:21, 08.03.2024 -  Principiile dietei 333Dieta 333 se bazeaza pe un concept simplu: consumul a trei alimente principale, efectuarea a trei tipuri de exerciții fizice și respectarea a trei reguli de baza pe parcursul zilei. Aceasta abordare tripartita este proiectata pentru a promova o pierdere in greutate sustenabila…

CURS a lansat primul sondaj național privind starea de sanatate a romanilor: 27% dintre romani vor sa slabeasca in medie 10,13 kilograme, iar in topul dietelor se afla postul (intermitent sau religios) și dieta Nupo

17:06, 01.03.2024 - Obezitatea este o problema majora de sanatate publica la nivel mondial și potrivit statisticilor peste 4 miliarde de oameni ar putea fi supraponderali sau obezi in urmatorii 12 ani, comparativ cu peste 2,6 miliarde in 2020. Persoanele sanatoase și normoponderale pot deveni obeze in cel mai scurt timp…


Ce parere ai despre aceasta stire?