Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a descoperit că microbii din stomacul vacilor poate ajuta la reciclarea plasticului

Publicat:

Misterele din stomacul vacilor Rumenul acționeaza ca un incubator pentru acești microbi, care fie digera, fie fermenteaza alimentele consumate de rumegatoare, potrivit Universitații din Minnesota. Cercetatorii au suspectat ca unii microbi care se ascund in rumenul unei vaci ar trebui sa poata digera substanțe ale caror componente moleculare sunt legate de așa-numitele grupari esterice. Datorita […]

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Inovație revoluționara: ce soluție neașteptata ar putea ajuta orașele, sa reduca temperaturile, pe timpul verii

04:06, 09.04.2024 - A aparut o inovație revoluționara care ar putea ajuta orașele sa combata amenințarea tot mai mare a valurilor de caldura intensificate de schimbarile climatice. Cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore au introdus o vopsea speciala, cunoscuta sub numele de „vopsea rece”, care…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Care sunt beneficiile mancatului incet

09:10, 23.03.2024 - Viteza cu care mananci iți poate afecta digestia, dar și stilul de viața, deoarece mancatul pe fuga poate duce la apariția mai multor afecțiuni medicale. Iata de ce este bine sa mancanci incet, lent și sa nu te grabești la masa. Care sunt beneficiile mancatului incet.Mancatul conștient, incet, fara…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Cercetatorii chinezi au descoperit un nou tratament pentru AVC

20:26, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC). Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing, au constatat in cadrul…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?