Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RUGBY - Lingura de Lemn sau povestea trofeului castigat cel mai des de irlandezi si nedorit de nimeni

Publicat:

In 2 februarie se da startul editiei 2013 a . Cele sase natiuni pornesc intr-o lupta in care sunt puse in joc titlul, , , dar si un trofeu nedorit, "Lingura de Lemn". Desi faptic nu exista, Lingura de Lemn este un trofeu simbolic acordat ultimei clasate la sfarsitul competitiei. Acest obicei isi are originile la Universitatea din Cambridge, acolo unde trofeul revenea acelui student care obtinea cel mai mic punctaj la un concurs de matematica. Desi istoria nu a pastrat cu exactitate modul in care acest termen a intrat in lumea rugby-ului, cert este ca, o data…

Citeste articolul mai departe pe emaramures.ro…  

Sursa articol: emaramures.ro


Stiri pe aceeasi tema

Egiptenii antici ar fi incercat sa trateze cancerul in urma cu 4.000 de ani

19:45, 29.05.2024 - Taieturi subțiri pe un craniu din Egiptul Antic, vechi de 4.000 de ani, arata ca s-ar fi incercat tratarea cancerului. Doua cranii care dateaza din Egiptul Antic și pastrate la Universitatea din Cambridge poarta cele mai vechi semne cunoscute de tratare a cancerului, scrie Euronews. Taieturile subțiri…

FC Argeș U12 a caștigat Trofeul „Ilie Oana”! Victorie in finala, cu FCU Craiova

22:30, 26.05.2024 - In perioada 24-26 mai, la Ploiești a avut loc prima ediție a Trofeului „Ilie Oana”, competiție rezervata categoriei de varsta 2012. La aceasta intrecere au fost invitate sa participe doar cele mai bune opt echipe din țara, imparțite in doua grupe.

Descoperirea care poate reduce poluarea in construcții

18:35, 23.05.2024 - Reducerea uriasei amprente de carbon a cimentului, a carui cerere creste proportional cu urbanizarea la nivel global, reprezinta o provocare majora in lupta impotriva schimbarilor climatice. O echipa de cercetatori a anuntat ca a descoperit o modalitate de reciclare la scara larga a cimentului in vederea…

UAIC a caștigat 3 proiecte de colaborare cu Republica Moldova

11:15, 21.05.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut o finanțare de 1.432.498 lei la competitia de proiecte de colaborare cu Republica Moldova, organizata de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii și Ministerul Educației, prin Unitatea Executiva pentru Finanțarea Invațamantului Superior,…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Un start-up britanic vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale

23:05, 01.04.2024 - Un start-up britanic – BioOrbit – a anunțat ca vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale, precizand ca un prim test ar urma sa aiba loc in 2025. Strategia imunoterapiei contra tumorilor este o metoda de combatere a cancerului , care  ”invața” sistemul imunitar…

Irlanda si-a pastrat titlul in Turneul celor Sase Natiuni la rugby dupa ce a invins Scotia

11:55, 17.03.2024 - Irlanda si-a pastrat titlul in Turneul celor Sase Natiuni la rugby dupa ce a invins Scotia cu scorul de 17-13 (7-6), sambata, la Dublin, in ultima etapa, informeaza AFP. Irlanda a avut doua eseuri, opera lui Dan Sheehan (minutul 13) si Andrew Porter (65), ambele fiind transformate de Jack Crowley,…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?