Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un start-up britanic vrea să producă medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale

Publicat:
Un start-up britanic vrea să producă medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale

Un start-up britanic – BioOrbit – a anunțat ca vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale, precizand ca un prim test ar urma sa aiba loc in 2025. Strategia imunoterapiei contra tumorilor este o metoda de combatere a cancerului , care  ”invața” sistemul imunitar al pacientului pentru a ataca direct celulele canceroase. Medicamentele sunt administrate injecteabil intravenos. Dar acesta este un proces lung și invaziv, care obliga pacientul sa stea multe ore in spital. Pentru a simplifica acest tratament, un articol din revista Wired subliniaza ca ar fi…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dieta, mai eficace ca medicamentele in sindromul de colon iritabil

06:40, 23.04.2024 - Pentru atenuarea simptomelor caracteristice sindromului de colon iritabil mai eficienta este modificarea dietei decat medicamentele, indica un recent studiu. Potrivit unui studiu recent, efectuat la Universitatea din Gotheburg (Suedia), o dieta sub forma unui tratament alimentar poate fi mai eficienta…

Rezultate excelente obținute de elevii Liceului Tehnologic Aiud, in cadrul Proiectului educațional „Impreuna pentru Pamant”

21:20, 19.04.2024 - In zilele de 18 și 19 aprilie 2021, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc Proiectul Educațional „Impreuna pentru Pamant”, organizat de Facultatea de Informatica și Inginerie, Departamentul de Cadastru, Inginerie Civica și Ingineria Mediului. Elevii Liceului Tehnologic Aiud coordonați…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

15:21, 01.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Cosmonautul roman Dumitru Prunariu va fi invitatul evenimentului ”De pe Pamant spre Luna ...

11:05, 28.03.2024 - Prezent la Suceava in urma unei invitații, singurul cosmonaut roman, Dumitru  Dorin Prunariu, va fi vineri prezent in cadrul unui eveniment intitulat "De pe Pamant spre Luna și Marte" la Universitatea "Ștefan cel Mare" din municipiu.Intalnirea cu pasionații de știința ...

O așezare uimitor de bine pastrata din Epoca Bronzului a fost descoperita in Anglia. Dezastrul care a pus la pamant „Pompeiul britanic”

07:05, 27.03.2024 - Un castron de terci mancat pe jumatate cu o lingura de lemn, coșuri de gunoi comune și un colier decorativ de chihlimbar și margele de sticla sunt doar cateva dintre ramașițele extraordinar de bine pastrate descoperite in ruinele unui catun dezgropat in estul Angliei, poreclit „Pompeiul britanic”. Cercetatorii…

Un obiect medieval incredibil de rar, descoperit din intamplare

18:46, 15.03.2024 - Un obiect medieval incredibil de rar, descoperit din intamplare Un instrument astronomic medieval, descoperit din intamplare, s-a dovedit a fi o dovada a colaborarii științifice interculturale de-a lungul secolelor ce au urmat. Astrolabul din alama dateaza din Spania secolului al XI-lea, dar a fost…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Marea problema care va pune Occidentul la pamant: se prabușesc marile economii ale Europei

08:05, 21.02.2024 - Pana in 2050, populația apta de munca din Uniunea Europeana va scadea cu 20%, iar schimbarile demografice vor afecta puternic piața forței de munca, ceea ce va face ca realizarea unor reforme sa fie imperioasa, iar migrația sa joace un rol dominant in productivitatea economiilor statelor membre. In…


Ce parere ai despre aceasta stire?