Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România va adera la euro în 2026, după ce inițial amânase până în 2029.

Publicat:

Romania și-a resetat obiectivul de aderare la euro pentru 2026, dupa ce inițial amanase pana in 2029. Calendarul de adoptare a monedei euro este revizuit de obicei anual și este inclus in Raportul de convergența transmis de guvern . Inițial, Romania a stabilit 2014 ca ținta pentru adoptarea euro, dar termenul limita a fost revizuit in mod repetat pana in 2019, 2024 și acum 2029. urmarește sa adopte euro pana in 2026, cu mult mai devreme decat termenul anunțat. „Planul de aderare la zona euro are un orizont de timp pana 2029. Il menținem. Ceea ce imi doresc este…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

Statele din Schengen care au reintrodus controalele temporare la frontiera

11:00, 07.04.2024 - Ce state din Schengen au reintrodus controale temporare la frontiera? In timp ce Romania se straduieste sa convinga si sa ajunga in Schengen si cu frontierele terestre, Uniunea Europeana se confrunta cu o crestere a numarului de sosiri legale si ilegale de migranti, ceea ce a determinat unele state…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

18:30, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

17:25, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Iohannis ar putea da lovitura dupa ce pleaca de la Cotroceni. La ce "functie europeana importanta" ar avea șanse președintele

18:50, 02.03.2024 - „Cum e vazut presedintele Romaniei la nivel european? E vazut ca un lider care a tinut Romania pe directia europeana in ultimii 10 ani. Spre deosebire de Ungaria, spre deosebire de Polonia, Romania a fost clar de partea Ucrainei, am ajutat Ucraina de la inceputul razboiului, am fost principalul avocat…

Avertisemntul lui Kovesi. De ce renunța infractorii la traficul de droguri pentru criminalitate informatica

09:26, 01.03.2024 - Cel de-al treilea raport anual al EPPO, publicat vineri, arata o crestere puternica a numarului de anchete initiate: 1371 in 2023, pentru un prejudiciu total estimat la 19,2 miliarde de euro. Din acest total, 339 se refera la fraude cu TVA."E nevoie de un contabil, de un avocat"Potrivit sefei Parchetului…

Google, data in judecata pentru 2,1 miliarde de euro de 32 de grupuri media, din cauza practicilor sale in domeniul publicitatii digitale

07:55, 29.02.2024 - Initiativa grupului – care include companii editoriale din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Luxemburg, Tarile de Jos, Norvegia, Polonia, Spania si Suedia – vine in timp ce autoritatile de reglementare antitrust iau masuri impotriva afacerii Google cu publicitate…

Un viraj brusc la dreapta: O prognoza pentru alegerile europarlamentare din 2024 (European Council in Foreign Affairs)

16:51, 03.02.2024 - Populiștii ”antieuropeni” au șanse crescute sa iasa pe primul loc in sondajele din Austria, Belgia, Cehia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Slovacia, și pe locul doi și trei in Romania, Bulgaria, Finlanda, Germania, Portugalia, Letonia, Spania și Suedia, susține analiza realizata de European…


Ce parere ai despre aceasta stire?