Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Revenirea la cota progresivă, o idee susținută Valentin Lazea/ Eugen Rădulescu nu e de acord: Nu poți să dai cu ciomagul tot în cei care muncesc. Cum văd alți specialiști problema

Publicat:

Într-un material publicat de pe site-ul BNR de opinii personale, acesta da &"Trei motive pentru revenirea la impozitarea progresiva&": economic, socio-politic, cultural. Le vom detalia spre final din opinia sa. Contactat de HotNews.ro, , directorul Direcției de din BNR, nu e de acord cu ce spune , precizând ca impozitul progresiv e pentru țarile bogate, nu pentru cele care vor sa se dezvolte. HotNews.ro a mai discutat și cu diverși economiști pentru a vedea parerea lor cu privire la impozitarea progresiva, care necesita…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

CONFERINTA NEWS.RO – Ionut Dumitru, economist sef Raiffeisen Bank: Avem combustibil pentru cresterea economica / Problema este ca avem deficite foarte mari care nu vor fi tolerate la nesfarsit de pietele financiare

12:55, 07.03.2024 - Ionut Dumitru a declarat joi, la evenimentul News.ro – Perspectivele macroeconomice si fiscale ale Romaniei pe 2024. Editia a II-a, ca nu se poate vorbi de recesiuni in Romania in contextul in care au crescut vanzarile cu amanuntul.  “S-a vorbit aici la un moment dat despre recesiune. Trebuie sa avem…

Vorbesc unii despre recesiune. Trebuie sa avem proprietatea termenilor. Despre ce recesiune vorbim, cand consumul a crescut enorm, salariile cresc cu 15% ...Cum sa vorbesti despre recesiune? (economist-șef)

12:55, 07.03.2024 - Economistul sef al Raiffeisen Bank și fostul șef al Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a afirmat ca Romania are combustibil pentru cresterea economica, dar a precizat ca problema este ca avem deficite foarte mari care nu vor fi tolerate la nesfarsit de pietele financiare.

Chișinaul reacționeaza la acuzațiile lui Lavrov: Nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație

23:46, 02.03.2024 - Șeful diplomației de la Chișinau a spus ca nici Lavrov, nici regimul de la Kremlin nu au niciun drept de a ține lecții despre democrație și libertate, atat timp cat ii baga la inchisoare și ii omoara pe politicienii din opoziție și ataca nejustificat vecinii, „neputand oferi lumii nimic altceva decat…

Chișinaul reacționeaza la acuzațiile Moscovei: Nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație

23:40, 02.03.2024 - Șeful diplomației de la Chișinau a spus ca nici Lavrov, nici regimul de la Kremlin nu au niciun drept de a ține lecții despre democrație și libertate, atat timp cat ii baga la inchisoare și ii omoara pe politicienii din opoziție și ataca nejustificat vecinii, „neputand oferi lumii nimic altceva decat…

Isarescu: Avem o problema fiscala majora și se duce și in deficit. Nici sa taiem cheltuieli, nici sa majoram impozite. De unde atunci?

14:26, 15.02.2024 - Pentru ca statul cheltuie peste ce aduna in vistierie, Romania are o problema uriașa cu deficitul bugetar, spune guvernatorul Bancii Naționale, Mugur Isarescu. Romanii nu vor nici taxe mai mari și nici ca statul sa-și reduca drastic cheltuielile. Problema deficitului este și motivul pentru care BNR…

Sistemul informatic al ANAF-ului, un instrument necesar, dar nefuncțional

18:40, 08.02.2024 - Sistemul informatic al ANAF este un instrument absolut necesar pentru o mai buna administrare, pentru reducerea evaziunii fiscale uriașe. Din pacate, prin modul in care a fost implementat  nu se va reuși sa se reduca evaziunea, ci doar va complica viața contribuabilului. La ultimul studiu privind GAP-ul…

”Șoc demografic”. Mai puțini cu un milion, la fiecare 10 ani

12:55, 07.02.2024 - Populația Romaniei se reduce cu aproximativ un milion de locuitori la fiecare 10 ani.  Declinul populației va fi foarte accentuat in zona populației active in anii urmatori, a declarat economistul Ionuț Dumitru, potrivit HotNews.ro . Doar cateva țari europene vor inregistra creșteri de populație, potrivit…

Comisia Europeana analizeaza daca schema de plafonare-compensare a prețului energiei din Romania este legala

16:50, 04.02.2024 - Schema de plafonare-compensare a facturilor la energie și gaze naturale din Romania a ajuns in atenția Comisiei Europene, potrivit unui raspuns transmis de Bruxelles la solicitarea HotNews.ro. Aceasta in contexul in care prețurile in toata Europa sunt la nivelurile dinaninte de criza energetica, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?