Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pateu de legume și Mere pe pâine

Publicat:

In cadrul acestei rubrici va vom prezenta saptamanal rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Va propunem feluri de mancare de post. Astfel, avem un fel principal — ''Pateu de legume'', iar la desert, ''Mere pe paine'', ambele publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefața de Constantin Bacalbașa.

Pateu de legume
Curața cartofi și fierbei in apa, trece'i apoi prin sita și subțiaza'i cu apa. In apa fierbinte pui: macriș, spanac, varza, cicoare și alte legume. Cand totul e fiert toci…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Care este diferența dintre langoș și scoverga?

14:40, 18.04.2024 - Fie ca ii spunem langoș, fie ca ii spunem scoverga, mulți dintre noi știm doar ca sunt delicioase și nu le-am refuza niciodata, daca sunt bine facute. Descopera, așadar, cum se prepara cele doua tipuri de aluaturi și care este diferența dintre langoș și scoverga.Ce inseamna langoșLangosul este un preparat…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Chiftele de post cu cartofi: 5 rețete delicioase

11:20, 29.03.2024 - Daca nu știi ce sa mai mananci in aceste zile, incearca chiftele de post cu cartofi, un preparat sațios, ușor de facut și delicios. Aceste cinci rețete sunt perfecte pentru un pranz sanatos sau o cina ușoara. Le poți servi cu o salata proaspata, cu garnituri precum legume la gratar sau simple, cu puțina…

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești 

07:41, 20.03.2024 - Prepararea chifteluțelor manastirești dureaza doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe manastirești:500 g fasole boabe2-3 feli de paine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 caței de usturoi1 morcov1 pastarnac2 frunze de dafinmararpatrunjel50 g fainasarecimbru Puțina lume știe ca zacusca NU este de post! Poate…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Care este forma corecta: „pateu” sau „pate”. Mulți romani greșesc

10:50, 11.03.2024 - Limba romana nu este deloc grea, dar poate parea dificila pentru cei care nu o cunosc. Astazi iți vom spune care este forma corecta: „pateu” sau „pate”. Mulți romani greșesc! Iata cum se scrie, de fapt!

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?