REŢETE DE CRĂCIUN vechi de 100 de ani pentru SARBATORI FERICITE. Turte pentru Ajunul Crăciunului şi Bobotezei
Publicat:RETETE DE CRACIUN. TURTE PENTRU AJUNUL CRACIUNULUI SI BOBOTEZEI
Reteta pentru turtele traditionale pentru Ajunul Craciunului si Bobotezei se regaseste in cartea "Buna Menajera — Carte de bucate, practica" (1907) scrisa de Ecaterina Colonel Steriad.
Ingrediente:
4,8 kg de faina
sare
apa calda
2,4 kg zahar
6 g vanilie
apa de flori
1,2 kg migdale pisate
scortisoara sau fistic pisat
1,2 kg zahar pudra
Mod de preparare:
Ia patru kilograme și 800 grame de faina de cea mai buna, pune-le intr'o camera calda pe o masa uscata,…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Oua, lapte și faina: 3 ingrediente pentru 3 rețete delicioase
15:05, 11.06.2024 - Aceste ingrediente sunt magice și, pentru ca sunt (aproape) intotdeauna la indemana, puteți improviza rețete grozave in cel mai scurt timp (cu condiția sa adaugați uneori și cateva ingrediente suplimentare).Oua, lapte și faina: pofta de clatite?Iubim clatitele și asta știe toata lumea. Pot fi adaptate…
Gustari dulci din resturile de la masa de Paste. Retete delicioase si usor de preparat
15:40, 06.05.2024 - Cu siguranta, este minunat sa transformi ingredientele ramase de la sarbatoarea de Paste in delicioase prajituri sau dulciuri.Iata cateva retete delicioase si usor de preparat:1. Placinta cu mere si scortisoara:Ingrediente: Aluat de placinta poti folosi aluat ramas de la cozonac sau alte deserturi Mere…
Tiramisu cu sos de capsuni
00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…
Retete cu organe de porc, vita, miel, pasare
09:05, 04.04.2024 - Una dintre cele mai consumate mancaruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mancare in care se adauga organe de pasare ori animal pentru un gust cu adevarat delicios. Mai jos iți prezentam ce rețete de organe poți incerca și tu acasa.Daca iți place sa consumi rinichi de porc, ficat de…
Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…
Provocarea celei de-a patra amulete, la Chefi la cuțite: jurații gatesc cu 13 ingrediente. Chef Richard: ”Voi face una dintre cele mai complicate rețete cu care am lucrat”
15:25, 25.03.2024 - Misiune grea, in seara aceasta, la Chefi la cuțite: cei 4 jurați se lupta pentru cea de-a patra amuleta a sezonului 13 gatind cu... 13 ingrediente. ”Azi e o lupta foarte grea. Vreau sa ma concentrez ca sa o pot caștiga”, a anunțat Chef Sautner. ”Am zis ca
Postul Paștelui 2024. Cum se prepara ciorba de burta de post. Ingredientul special de care ai nevoie
11:30, 18.03.2024 - Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burta de post. Iata cum poti sa prepari o ciorba de burta falsa, altfel spus o ciorba de „burta” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se gasesc in orice supermarket.Mai intai se fierb ciupercile in apa, in care se pune un amestec de legume deshidratate,…
Postul Paștelui 2024. Cum se prepara ciorba de burta de post. Ingredientul special de care ai nevoie
10:20, 18.03.2024 - Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burta de post. Iata cum poti sa prepari o ciorba de burta falsa, altfel spus o ciorba de „burta” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se gasesc in orice supermarket.Mai intai se fierb ciupercile in apa, in care se pune un amestec de legume deshidratate,…