Rețetă tradițională de colivă din arpacaș, cu nucă din belșug și esență de rom - Doar bucătăresele experimentate știu cum s-o prepare
Publicat:Ingrediente:1 kg arpacas;400 g zahar;esenta rom -2 lingurite;coaja rasa de lime/lamaie;coaja rasa de portocala;500 g nuca macinata;2-3 pliculete zahar vanilat;1/2 lingurita sare.Mod de preparare:– arpacasul se separa de impuritati si se da la fiert la foc mic, cu 3 litri de apa si praful de sare. in cazul in care aragazul tau este pe gaz, pune o tabla intre ochiul aragazului si cratita, sa nu fie contact direct cu flacara.– amesteca periodic si gusta cand apa incepe sa scada. Daca apa a scazut prea mult, insa arpacasul nu este fiert cum trebuie, mai puteti adauga putina apa clocotita.– atunci…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Tiramisu din cozonac ramas de la Paște. Rețeta rapida și delicioasa din doar cateva ingrediente
11:05, 08.05.2024 - Rețeta de tiramisu din cozonac ramas de la Paște este rapida și delicioasa. Vei avea nevoie de doar cateva ingrediente pentru a pune pe masa un desert de-a dreptul delicios. In plus, nu vei face risipa de alimente și te vei bucura de un rasfaț pentru intreaga familie.Tiramisu din cozonac ramas de la…
Prajitura turnata cu mere. Rețeta de prajitura de post cu umplutura de mere
09:05, 06.05.2024 - Prajiturile cu mere pot fi pregatite in orice perioada a anului datorita varietații de fructe proaspete. Mai jos iți recomandam cateva dintre cele mai gustoase prajituri pe care le poți incerca acasa. Iata cum faci prajitura turnata cu mere.Umplutura de mere poate completa perfect o prajitura aromata…
Soufra – cum se prepara placinta greceasca cu foi increțite
09:01, 05.05.2024 - Soufra este un desert racoros ce are la baza o umplutura din crema aromata și multe foi de placinta increțite. Iata cum sa faci și tu acasa placinta greceasca cu foi, Soufra.Prajitura cu foi increțite și crema intens aromata poate fi foarte ușor facuta acasa. Ca umplutura, se pot adauga fructe dupa…
Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști
13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…
Ce se da de pomana in Sambata lui Lazar. Tradiții și obiceiuri de Moșii de Florii
06:00, 26.04.2024 - Ce se da de pomana in Sambata lui Lazar. Tradiții și obiceiuri de Moșii de Florii. Mai este puțin timp pana la Florii și aproape o saptamana pana de Paște. Pentru cei care nu știu, Sambata lui Lazar se mai numeste si Sambata Floriilor sau Mosii de Florii. In aceasta zi de mare sarbatoare se da de pomana…
Plachie de pește ca-n Delta. Rețeta tradiționala și ingredientul secret pe care trebuie sa-l folosești
16:45, 25.03.2024 - Daca vrei sa faci plachie de pește ca-n Delta, trebuie sa respecți rețeta pas cu pas. Ca sa știi cum trebuie sa iți iasa, ar trebui prima oara ar trebui sa mergi in Delta ca sa guști rețeta autentica. Aceasta rețeta e plina de legume și are un gust senzațional. Tradițional se face cu crap, […] The post…
Rețeta mucenici moldovenești insiropați
09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…
O rețeta inedita. Cum se face omleta in borcan - VIDEO
23:55, 28.02.2024 - Se pun intr-un borcan cate doua oua. Se adauga sare și piper. Dupa aceea se pun bucațelele de cașcaval și de bacon sau șunca presata. Se pune capacul borcanul și se amesteca bine. Se pune o oala plina cu apa la fier și de adauga borcanele cu omleta in apa și se lasa la fier, la foc mic, tip de 35 de…