Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețetă românească: Taci și înghite

Publicat:

Ingrediente: malai - 1 kg, unt – 250 g, lapte – 2 l, cașcaval afumat – 300 g, branza de burduf - 300 g, carnaciori - 500 g, oua - 6 buc, mozarella - 300 g, smantana – 900 ml.Mod de preparare: Se fierbe malaiul in lapte, astfel: se pune laptele la fiert și se adauga treptat malaiul, amestecand incontinuu ca sa nu se afume. Se adauga un pachet cu unt.Intre timp se prajesc carnaciorii cu cașcaval și cartofii, taiați felii.Se ia de pe foc ceaunul cu mamaliga fiarta in lapte și se rastoarna ¾ din mamaliga intr-un castron. Peste mamaliga ramasa in ceaun se pune branza de burduf faramițata și cașcaval…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Placinta dobrogeana – rețeta romaneasca de tradiție recunoscuta la nivel european

15:00, 08.05.2024 - La nivelul UE exista un sistem de indicații geografice care permit consumatorilor sa aiba incredere și sa distinga produsele de calitate, ajutand, de asemenea, producatorii in comercializarea lor. Romania are 13 astfel de produse recunoscute la nivel european, protecția indicațiilor geografice are impact…

Rețeta de pasca fara aluat. Preparat delicios care se prepara foarte simplu

23:21, 30.04.2024 - Pasca cu branza fara aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște sa se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune ca aceștia, grabindu-se sa plece spre Egipt, nu au mai avut timp sa dospeasca aluatul pentru a face paine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se…

Papanași sanatoși cu fulgi de ovaz. Rețeta cu smantana și dulceața dietetica

15:15, 26.04.2024 - Papanașii se numara printre deserturile tradiționale preferate de romani. Este cel mai popular desert romanesc, așa ca poate fi gasit, fara indoiala, in toate restaurantele din țara. In randurile de mai jos insa veți regasi o rețeta de papanași cu fulgi de ovaz, nu rețeta tradiționala.

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana. Preferata milioanelor de romani ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

14:35, 16.04.2024 - Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa in nutriție și sanatate, ne impartașește perspectiva asupra acestui fel de mancare tradițional, aruncand lumina asupra beneficiilor și posibilelor aspecte negative pentru sanatate asociate consumului de mamaliga cu branza și smantana.Cu o istorie…

Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek

16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…

Cum faci cea mai gustoasa mancarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toata diferența

14:46, 04.04.2024 - Spanacul inabusit poate fi o garnitura perfecta la oua ochiuri, friganele, friptura, dar si o umplutura de placinte si clatite, a notat in lucrarea sa, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relateaza Click.ro .Spanacul este o sursa importanta de vitamine și…

Desertul de weekend. Tort cu crema de branza si zmeura, un deliciu pentru mari și mici: rețeta, pas cu pas

20:00, 02.03.2024 - Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.Pentru…

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana, preferata milioanelor de romani

22:10, 20.02.2024 - Cu o istorie bogata și radacini adanci in cultura romaneasca, mamaliga cu branza și smantana este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare. Pregatit din faina de porumb fiarta in apa cu sare și servit alaturi de branza, telemea sau urda, cu smantana, acest preparat simplu și delicios a fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?