Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Realația dintre lacrimi și agresivitate (Studiu)

Publicat:
Realația dintre lacrimi și agresivitate (Studiu)

Lacrimile umane pot avea un scop important, acela de a ne proteja de agresiune, arata un nou studiu publicat in revista , noteaza Mediafax.

Cercetatorii au facut un experiment in care au strans lacrimile mai multor femei cu varste cuprinse intre 20 și 25 de ani, care vizionau filme triste. Ulterior, au cerut unor barbați sa adulmece aceste lacrimi sau o soluție salina inodora.

Barbații care au mirosit lacrimile au avut un comportament violent cu 43,7% mai redus decat cei care au mirosit soluția salina. De asemenea, imagini RMN au aratat ca aceștia aveau o activitate mai redusa…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Barbatii diabetici, mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza diferențelor de metabolism (studiu)

14:40, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE, citata de Agerpres.

Barbatii diabetici sunt mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza metabolismului celular (studiu)

14:31, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE. Aceasta este concluzia unui studiu international…

STUDIU: Femeile pot obține aceleași beneficii pentru sanatate din exerciții fizice ca și barbații, in jumatate din timp

17:25, 20.02.2024 - Femeile și-au redus riscul de mortalitate cu 15% in mai puțin de doua ore și jumatate de exerciții fizice saptamanale, in timp ce barbații au nevoie de cinci ore pentru a obține aceleași beneficii, arata un nou studiu citat de Euronews. Femeile pot face exerciții fizice mai puțin frecvent decat barbații…

STUDIU. Injecțiile cu insulina ar putea fi in curand inlocuite cu pastile sau chiar cu ciocolata

12:46, 02.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Sydney, Australia, in colaborare cu cei de la Universitatea Arctica din Norvegia, au descoperit o modalitate de administrare a insulinei pe cale orala, prin intermediul unei capsule sau chiar a unei ciocolate fara zahar. Ideea a aparut dupa ce un medic geriatru dintr-o…


Ce parere ai despre aceasta stire?