Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rățușca de cauciuc folosită de copii la baie ascunde milioane de bacterii

Publicat:

Inocenta rațușca de cauciuc folosita de copii atunci cand fac baie, ascunde pana la noua milioane de bacterii , au descoperit cercetatorii elvețieni. Studiul realizat de Institutul Federal Elvețian de Știința și in colaborare cu Universitatea din Ilinois, arata ca microbii inoata in interiorul jucarioarei galbene. Mai mult apa care iese din rațușca conține bacterii cu potențial patologic. Potrivit oamenilor de știința, patru din cinci jucarioare analizate conțin patogeni periculoși. Citește și:  Nutriția, calea spre un sistem imunitar crescut „Unul dintre motivele apariției…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

UMF „Iuliu Hațieganu”, in topul inovarii academice: aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

12:11, 04.04.2024 - UMF „Iuliu Hațieganu”, in topul inovarii academice: aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare   Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat,

UMF Cluj, in topul inovarii academice: 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

15:45, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din PNRR, doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

UMF Cluj, in topul inovarii academice. Aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare.

15:25, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR), doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Proiect de 58 de milioane de lei al USV pentru campusul studențesc de la Moara: Casa de Cultura de 700 de locuri, teren de sport tip UEFA și cantina cu 370 de locuri

14:50, 02.04.2024 - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) se situeaza pe locul 2 in lista celor 20 de proiecte admise in etapa de evaluare tehnico-economica in cadrul apelului PNRR 2023/C15/MEDU/I17 „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”,  cu proiectul „Dezvoltarea…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați

05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…

Spitalul din Victoria, Brașov, primește finanțare de 20 milioane lei pentru modernizare și echipamente medicale

18:05, 02.03.2024 - Spitalul Orasenesc din Victoria, judetul Brasov, beneficiaza de 17 milioane de lei din PNRR pentru dezvoltarea si dotarea ambulatoriului de specialitate si de 3 milioane de lei de la Ministerul Sanatatii pentru achizitia unui echipament de radiologie si a unui computer tomograf. Alexandru Rafila…


Ce parere ai despre aceasta stire?