Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RAPORT DE ȚARĂ. La Botoșani se fac cele mai bune plăcinte din țară

Publicat:

  Rețeta nu e grea, dar savoarea vine din secretele pe care le pastreaza cu grija fiecare gospodina. „Ingredientele necesare: faina, lapte, oua zahar și branza cu care umplem placintele, branzoaicele moldovenești, la care de asemenea, am folosit branza de vaci, ou, zahar, stafide. Aluatul se taie, se intinde in foi rotunde, iar apoi se adauga umplutura și se modeleaza in forma de trandafir. Se lasa la crescut cam un sfert de ora la crescut, dupa care se ung cu ou”, explica , cofetar. Mici, rumene și cu un miros imbietor, branzoaicele moldovenești au cucerit toata țara. Nimeni nu…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Interpreta Anișoara Puica va concerta in premiera la Suceava alaturi de orchestra „Rapsozii Botoșanilor”

14:40, 22.03.2024 - Interpreta Anișoara Puica va concerta in premiera la Suceava alaturi de orchestra „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobala in cadrul spectacolului „Viața mea toata-i iubire” care va avea loc in data de 21 aprilie, incepand cu ora 18:00 la Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava. Spectacolul este gandit special…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Taxele abuzive ale OSIM: De ce costa analiza unei sigle color mai mult?

18:00, 04.03.2024 - Astazi, in cadrul procesului dintre Fundația pentru Apararea Cetațenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM), fundația incearca sa elimine taxele abuzive și aberante existente astazi, care blocheaza in

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…


Ce parere ai despre aceasta stire?