Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rădulescu (BNR): Reducerea mai agresivă a ratelor de dobândă ar antrena aproape imediat un atac asupra cursului valutar

Publicat:

Reducerea mai agresiva a ratelor de dobanda ar antrena aproape imediat un atac asupra cursului valutar, ce nu ar mai putea fi stavilit, sustine , seful Directiei stabilitate financiara din cadrul a Romaniei, intr-un articol pe blogul OpiniiBNR.ro "Exista doua argumente puternice pentru care prudenta trebuie sa caracterizeze politica de dobanzi a . Primul este legat de impactul pe care scaderea abrupta a dobanzilor l-ar avea asupra cursului valutar al leului. Reducerea mai agresiva a ratelor de dobanda ar antrena aproape imediat un atac asupra cursului

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cristian Popa (BNR) spune ca o reducere de dobanda din partea BNR in luna mai nu este o certitudine

09:46, 17.04.2024 - Banca Nationala a Romaniei ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a decide prima reducere a costului creditului din ultimii trei ani, deoarece inflatia nu incetineste atat de rapid pe cat se prognoza iar riscurile raman ridicate, a declarat Cristian Popa, membru in Consiliul de Administratie al…

BNR mentine rata dobanzii la 7% pe an

16:25, 04.04.2024 - Banca Nationala a Romaniei a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 7% pe an. Masura vine sa sprijine creditarea. Consiliul de Administrație de la Banca Naționala a Romaniei a decis totodata pastrarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8% pe an si…

BCE ar putea reduce dobanda de referinta cu un total de 1 punct procentual in acest an, potrivit unui oficial al bancii centrale elene

07:55, 01.04.2024 - ”Personal, cred ca este posibila reducerea dobanzilor de patru ori in acest an, cu cate 0,25 de puncte procentuale”, a declarat Stournaras. Cu toate acestea, nu toata lumea din BCE a impartasit inca aceasta opinie. ”Unii colegi sunt mai sceptici si cred ca reducerea dobanziloe ar trebui sa fie mai moderata”,…

Scaderea IRCC poate antrena diminuarea ratelor dobanzilor și creșterea numarului de credite acordate de banci

12:25, 28.03.2024 - Dupa doi ani in care a crescut constant, urmați de un an de plafonare, Indicele de Referința pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) da semne de scadere in trimestrul al doilea al acestui an. Pe parcursul anului trecut, IRCC a avut variații destul de mici, dar, din trimestrul al doilea al anului 2024,…

BNR menține dobanda cheie la 7%/an. Cand este probabila prima scadere

16:21, 13.02.2024 - Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis marti sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 7% pe an. Dobanda cheie este nemodificata din luna ianuarie a anului trecut, cand BNR a crescut rata dobanzii la 7% pe an, de la 6,75% pe an. ”Deciziile CA al BNR vizeaza…

BNR, decizie de ultima ora! Dobanda cheie se menține la 7%

15:45, 13.02.2024 - Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, marti, sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 7% pe an, informeaza banca centrala printr-un comunicat, scrie AGERPRES. De asemenea, CA al BNR a hotarat pastrarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare…

BNR mentine dobanda cheie la 7%, pentru a zecea oara consecutiv

15:40, 13.02.2024 - Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, in sedinta de marti, 13 februarie 2024, sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 7% pe an, potrivit unui comunicat, remis R.L. Reprezentanții BNR au reținut ca ”rata anuala a inflației a scazut la 6,61 la suta in decembrie…

Banca Naționala Romana a menținut dobanda cheie la 7% pentru a 13-a luna consecutiv

15:36, 13.02.2024 - Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, marti, sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 7% pe an, informeaza Banca Centrala printr-un comunicat.


Ce parere ai despre aceasta stire?