Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Puiul de crescătorie, cu corp enorm și picioare diforme, simbol al impactului omului asupra naturii. “Este altă specie față de găina domesticită în urmă cu 8.000 de ani”

Publicat:

Oamenii au modificat considerabil morfologia puilor de gaina crescuti in fermele avicole, care, in doar cateva decenii, au ajuns sa aiba corpuri enorme, picioare diforme si inimi cu functionare deficitara, potrivit unui studiu publicat miercuri in revista , informeaza AFP. "Puiul din crescătoria modernă este de nerecunoscut în raport cu strămoşii lui sau cu rudele sale din sălbăticie", a explicat pentru AFP , profesoară la din Anglia şi coautoare a acestui studiu. Autorii cercetării…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Cand au inceput oamenii sa raceasca pentru prima data in istorie?

10:01, 01.05.2024 - Legat de dilemele evolutive ale speciei umane, iata una la care cu greu se poate raspunde! Mai exact, cand a aparut pentru prima data raceala comuna? Raspunsul ar parea unul simplu, odata cu apariția primelor comunitați urbane, insa lucrurile sunt ceva mai complicate. Alte știri din Science Report:…

Fenomenul drogurilor ia amploare: tot mai multe cazuri depistate in școli! Parinte: Am vrut democrație, avem democrație...

07:30, 03.04.2024 - Recent, un caz șocant a cutremurat județul Gorj. Trei persoane dintre care doi minori și un barbat de 43 de ani au fost reținute, au fost reținute pentru trafic de droguri de mare risc. Doi dintre traficanți au fost prinși in timp ce vindeau 55 de grame de cocaina in apropierea unei școli din Targu…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…


Ce parere ai despre aceasta stire?