Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Procurorii deschid un dosar penal după descoperirea rămășițelor unui "chiabur" executat de Securitate în Munții Apuseni

Publicat:

Procurorii militari au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarșirea de infracțiuni contra umanitații, dupa ce Institutul de Investigare a și (IICCMER) a descoperit in Munții Apuseni osemintele unui "chiabur" impușcat de Securitate in vara lui 1950 și ingropat intr-un loc izolat.

Sursa foto: facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului

Potrivit unui comunicat al , dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizari a IICCMER cu privire la uciderea prin împușcare a…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dmitri Medvedev a avertizat țarile neutre cu privire la participarea la reuniunea privind Ucraina  

15:30, 21.05.2024 - Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a indemnat țarile neutre care vor lua parte la summitul privind Ucraina din Elveția sa ințeleaga ca participarea la reuniune va insemna abandonarea poziției neutre și trecerea de partea Kievului, iar aceste acțiuni vor fi…

Curtea Constituționala va decide in dosarul copiilor din anii ’80, victime ale Orfelinatului groazei de la Siret. Cazul fusese clasat

17:45, 17.05.2024 - Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei in dosarul privind victimele-copii din caminul-spital de la Siret, din perioada comunista 1980-1989, caz care fusese clasat de Parchetul General, a anunțat vineri, 17 mai Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului…

Ororile comunismului. 340 de morti la Siret si o prima victorie

17:05, 17.05.2024 - Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) anunta ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sesiseaza Curtea Constitutionala in dosarul privind victimele-copii din caminul-spital de la Siret din timpul regimului comunist. Potrivit unui comunicat, IICCMER…

Acces Direct. O vecina face lumina cu privire la datoriile pe care le are fostul soț al Marianei. Barbatul risca sa fie executat silit

19:50, 10.05.2024 - Mariana le acuza pe doua dintre vecinele fostului soț ca l-au ingropat in datorii. Barbatul a facut mai multe imprumuturi, toate luate in numele lui, dar banii ar fi ajuns la cele doua femei. Pe de alta parte, o alta vecina susține ca, de fapt, Mariana și fiul au incercat sa puna mana pe avere.

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Ramnicu Sarat

20:11, 26.04.2024 - – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a Guvernului Romaniei organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala.…

Cazul micului Emile: o enigma care bantuie Franța, chiar și dupa descoperirea tragica a ramașițelor sale

04:25, 02.04.2024 - La aproape noua luni de la disparitia unui baietel de doi ani si jumatate, Emile, intr-un mic sat din Alpii francezi, o parte din osemintele sale au fost gasite de o localnica intr-o zona in care baietelul fusese deja cautat. Anchetatorii trebuie sa afle acum daca moartea lui Emile Soleil a fost un…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?