Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Președintele CAS Prahova, despre pacienții tratați în străinătate: ”Patologia în cazul copiilor este din ce în ce mai gravă şi rămân uimit de ceea ce se întâmplă în ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice”

Publicat:

de Asigurari de Sanatate (CJAS) Prahova, , anunta ca, incepand cu anul 2020 si pana in prezent, 17 copii si 11 adulti cu boli foarte grave, care nu pot fi tratate in Romania, au fost trimisi prin CJAS Prahova la tratament in strainatate, in baza formularului S2, fost 112. „Din pacate, patologia in cazul copiilor este din ce in ce mai grava si raman uimit de ceea ce se intampla in ultimii ani: boli foarte, foarte grave la copii mici, oncologice", afirma el.

Potrivit statisticilor prezentate luni de seful CJAS Prahova, cei mai multi dintre bolnavii…

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

CNAS: Vor fi mentinute valorile aferente punctelor in asistenta medicala primara si de specialitate

20:01, 16.05.2024 - Valorile aferente punctelor per capita si pe serviciu din asistenta medicala primara si din asistenta medicala ambulatorie de specialitate vor fi mentinute si dupa 30 iunie, au convenit reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Colegiului Medicilor din Romania. Valorile aferente…

Colegiul Medicilor din Romania, negocieri cu CNAS - Ce se intampla cu finanțarea dupa 1 iulie: Avem o certitudine

05:41, 16.05.2024 - Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. univ, dr. Daniel Coriu, a anuntat, miercuri seara, la Medika TV, ca in urma negocierilor cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate s-a stabilit ca nivelul de finantare in ambulatoriul de specialitate nu va fi modificat dupa 1 iulie.…

Șefa Casei de Sanatate, anunț foarte important pentru romanii neasigurați. Vor avea drepturi in plus la tratament

13:16, 13.04.2024 - Noul contract al Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS), programat sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2024, aduce cateva modificari importante in privința accesului la serviciile medicale pentru persoanele neasigurate din Romania. Potrivit președintelui CNAS, Valeria Herdea, aceste modificari…

Incepand cu 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea acces la servicii de tip preventiv si la cele de diagnostic precoce pentru afectiunile oncologice

14:20, 11.04.2024 - Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Valeria Herdea, anunta, joi, ca pacientii neasigurati vor avea acces la servicii pentru afectiunile oncologice, de la 1 iulie. „Incepand cu 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea acces la servicii de tip preventiv si la cele de…

Numarul copiilor cu autism a crescut cu 50% in cațiva ani. Ce se intampla in acest județ din Romania?

13:46, 02.04.2024 - Potrivit datelor DGASPC, in anul 2020, in judetul Tulcea au fost inregistrate 162 de persoane cu probleme din spectrul autist, 150 dintre ele ramanand in familie, trei fiind preluate de asistenti maternali profesionisti si noua persoane, in centrele rezidentiale ale institutiei din subordinea Consiliului…

Ce se intampla cu cardurile de sanatate in 2024. Toți asigurații trebuie sa știe

17:15, 12.03.2024 - Pentru emiterea unui card de sanatate nou in 2024, in cazul in care titularul l-a pierdut, i-a fost furat sau și-a schimbat numele, trebuie sa se adreseze Casei de Asigurari unde este inregistrat sau unde a fost declarat de angajatorul sau. Documentele necesare includ o cerere tip, copie dupa actul…

Una din trei romance este anemica. Ce soluții exista?

16:10, 12.03.2024 - O femeie din trei din Romania sufera de anemie cauzata de lipsa de fier (anemie feripriva) insa nu este conștienta de acest lucru. Daca totuși banuiesc ca au aceasta carența, specialiștii recomanda un consult la medicul de familie, care mai apoi poate solicita un set de analize de sange, iar aceste…

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…


Ce parere ai despre aceasta stire?