Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Preşedinta CICR condamnă suferinţa 'intolerabilă' a populaţiei din Fâşia Gaza

Publicat:

Presedinta Comitetului International al (CICR), , a anuntat luni pe reteaua sociala X (fosta Twitter) ca a ajuns in , denuntand suferinta "intolerabila" a populatiei, relateaza AFP.

"Am ajuns in Gaza, unde suferinta populatiei este intolerabila. Reiterez apelul nostru urgent ca civilii sa fie protejati conform legilor razboiului si ca ajutorul sa intre neingradit. Ostaticii trebuie eliberati si CICR autorizat sa-i viziteze in siguranta", a scris ea, potrivit Agerpres. Intr-un comunicat CICR, ea a anuntat ca intentioneaza sa mearga in Israel "in urmatoarele…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Avertismentul ONU: Desființarea UNRWA ar condamna o generație de copii palestinieni la disperare

08:35, 18.04.2024 - Desfiintarea agentiei ONU pentru refugiatii palestinieni (UNRWA) ar risca sa accelereze foametea in Fasia Gaza si sa condamne o generatie de copii „la disperare”, alimentand „cicluri nesfarsite de violenta”, a avertizat miercuri secretarul general al organizatiei, Philippe Lazzarini, transmite AFP,…

China condamna atacurile impotriva personalului medical internațional

16:21, 02.04.2024 - China este șocata și condamna atacurile asupra lucratorilor umanitari internaționali din Fașia Gaza, exprimand condoleanțe familiile victimelor. Civilii nu trebuie sa fie ținta atacurilor,  iar securitatea personalului medical internațional nu trebuie sa fie amenințata, a declarat, marți, purtatorul…

Romania sprijina spitalul de campanie iordanian din Fașia Gaza

11:55, 14.03.2024 - Statul roman, prin Guvernul Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe, respectiv Ministerul Afacerilor Interne a intreprins masuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate de razboiul dintre Israel și Fașia Gaza.

Administrația Biden a ocolit Congresul in privința a 100 de vanzari de arme catre Israel

12:20, 07.03.2024 - Administrația Biden a informat Congresul cu privire la 100 de vanzari de arme catre Israel de cand a inceput razboiul impotriva Hamas in Fașia Gaza, a relatat Washington Post, citat de The Guardian.

Plangere penala impotriva Hamas: Rudele ostaticilor condamna ,,crimele impotriva umanitații"

21:10, 14.02.2024 - Aproximativ 100 de rude ale ostaticilor tinuti in continuare in Fasia Gaza au depus astazi, la Haga, o plangere impotriva Hamas cu privire la „crime impotriva umanitatii”, la Curtea Penala Internationala (CPI), scrie news.ro .

Mahmoud Abbas cere Hamas sa incheie urgent un acord pentru a proteja poporul palestinian de „o noua catastrofa”

16:31, 14.02.2024 - Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a cerut miercuri Hamas sa incheie rapid un acord pentru a proteja poporul palestinian de „repercusiunile unei noi catastrofe”, dupa patru luni de razboi intre Israel si miscarea islamista din Fasia Gaza, relateaza AFP, citata de Agerpres.

CNN: Nu a existat inca un progres la Cairo pentru a elibera ostaticii din Gaza

04:45, 14.02.2024 - Citand oficiali americani, CNN relateaza ca principalul obstacol ramane raportul in schimbul prizonierilor palestinieni din inchisorile israeliene, cu ostatici deținuți de mișcarea Hamas in Fașia Gaza.

Avertisment ONU: toți copiii din Fașia Gaza, in pericol sa piarda un an de studii

07:35, 04.02.2024 - ONU avertizeaza ca toți copiii din Gaza ar putea sa piarda cel puțin un an de studii, potrivit Sky News, citat de Mediafax.Avertismentul a fost lansat de Agenția ONU pentru refugiații palestinieni. Reprezentanții agenției spun ca anul școlar ar putea fi pierdut deoarece cursurile sunt suspendate…


Ce parere ai despre aceasta stire?