Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premiul Nobel pentru FIZICĂ a fost acordat cercetătorilor care au descoperit oscilaţiile neutrinilor

Publicat:

1444127585 Takaaki Kajita si Arthur B. McDonald si Arthur B. McDonald au fost recompensati, marti, cu pentru fizica pe 2015, pentru descoperirea oscilatiilor neutrinilor, fapt care le-a permis sa demonstreze ca acestia au masa.

si canadianul Arthur B. McDonald au primit pentru fizica pentru contributiile lor semnificative în ceea ce priveste experimentele care au demonstrat ca particulele neutrino îsi modifica identitatile, metamorfoza care implica faptul ca acestea au masa.

Neutrinii

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Urmatoarea criza globala ar putea fi provocata de o furtuna solara. Ce trebuie sa știm și cum putem sa ne pregatim

22:10, 11.05.2024 - Una dintre cele mai mari amenințari la adresa infrastructurii globale vine de la Soare, iar o furtuna solara puternica ar putea provoca intreruperi totale de curent, cat si o implozie a internetului, arata o analiza The Washington Post. Furtunile de o magnitudine suficienta pentru a provoca adevarate…

Romanul cu cele mai mari șanse la Nobel in viitor

16:01, 11.05.2024 - Albert-Laszlo Barabasi, nascut in Harghita, care e și cetațean maghiar, a fost ales membru al Academiei de Științe a SUA. El este romanul cu cele mai mari șanse la Premiul Nobel in viitor. Albert-Laszlo Barabasi este absolvent al Facultații de Fizica a Universitații din București. S-a nascut la Carța,…

O noua planeta in sistemul nostru solar ar putea inlocui Pluto

08:40, 04.05.2024 - O noua planeta in sistemul nostru solar? Ipoteza unei noi planete este in atenția oamenilor de știința care spun ca au gasit dovezi ca ar exista totuși o a noua planeta in sistemul nostru solar, iar aceasta nu este Pluto. De mai mulți ani, oamenii de știința cauta planete in cele mai indepartate colțuri…

O gaura neagra atipica a fost descoperita in Calea Lactee

14:01, 16.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record – de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP.…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Curiozitați despre luna martie

15:56, 23.02.2024 - De-a lungul istoriei, oamenii și-au organizat și au masurat timpul folosind calendarul, cu diviziunile sale pe zile, saptamani și luni. Dupa cum se știe, un an are 365 de zile, conform calendarului gregorian, insa, in realitate, pentru a orbita complet in jurul Soarelui, planeta Pamant are nevoie de…

In Moldova va avea loc Festivalul aniversar de film pentru copii „Soarele peste margine” 

03:25, 21.02.2024 - Moldova va gazdui a ediția a zecea, aniversara, a Festivalului de Film pentru Copii „Soarele peste margine”, la care pot participa filme realizate de copii cu virste intre 5 și 19 ani. Organizatorii evenimentului sint: Studioul de Film pentru Copii al Cinematografului de Autor, Uniunea Teatrala a Copiilor…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?