Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prea frumos ca să fie adevărat: baterii de telefon care se încarcă într-o secundă

Publicat:

Desi telefoanele au devenit mai sofisticate decat oricand, bateriile care le aprovizioneaza cu energie au ramas in spatele progresului tehnologic. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois propun acum o microbaterie care se incarca de o mie de ori mai rapid, scrie Mediafax care citeaza surse media externe.   Microbateria creata de cei din Illinios are capacitatea de a se incarca intr-o secunda. Conform celor care au realizat studiul, a fost gasit un echilibru intre puterea si energia unei baterii. Microbateria realizata are o structura interna tridimensionala.   Ca toate bateriile, si aceasta…

Citeste articolul mai departe pe ronduldesibiu.ro…  

Sursa articol: ronduldesibiu.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Cercetatorii chinezi au reusit sa obtina starea cuantica Hall folosind fotoni

12:50, 10.05.2024 - Cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din China (USTC) de la Hefei, provincia Anhui, au reusit sa obtina starea fractionala cuantica anormala Hall folosind fotoni, o borna ce a fost atinsa anterior doar folosindu-se electroni si in anumite conditii, conform unui studiu ce a fost publicat…

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

Actualitate medicala/ Dr. Ion Bruckner: Nu trebuie ca ­dragostea pentru aparat sa eclipseze dragostea pentru bolnav

01:10, 22.04.2024 - Presedintele Societatii Romane de Medicina Interna, profesor doctor Ion Bruckner, a declarat in deschiderea oficiala a Conferintei nationale cu participare internationala “Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI”, de la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie “George Emil Palade”,…

FOTO. Debutul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI”

17:20, 17.04.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș gazduiește zilele acestea cea de-a doua ediție a Conferinței naționale cu participare internaționala „Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI", care se va desfașura in perioada 18-19 aprilie, evenimentul…

Inovație cruciala in tehnologia stimulatoarelor cardiace: noua descoperire va elimina nevoia de a schimba bateriile

11:21, 31.03.2024 - Stimulatoarele cardiace și alte dispozitive care intra in corpul pacienților se bazeaza adesea pe baterii care trebuie inlocuite sau reincarcate intr-un fel sau altul. Cu toate acestea, o baterie de oxigen nou conceputa ar putea elimina necesitatea unor intervenții chirurgicale invazive pentru a inlocui…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?